Eurolyga 2022: „Žalgiris“ – ASVEL apžvalga

By 2022-03-23 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgiris“ ir toliau kovoja dėl garbės Eurolygoje, tačiau net ir išmetus rusijos klubus iš stipriausio Europos turnyro, kauniečiai neturi net teorinių šansų prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Likus trims mačams iki sezono pabaigos, „Žalgiris“ nuo aštuntuko atsilieka per keturias pergales. Beveik identiškoje situacijoje yra ir šiandieninis kauniečių varžovas Vilerbano ASVEL. Tony Parkerio komanda savo sąskaitoje taip pat turi 7 laimėjimus, tačiau jiems dar likę keturi susitikimai iki sezono pabaigos.

Situacija turnyrinėje lentelėje

„Žalgiris“ trumpiam buvo šoktelėjęs iš turnyrinės lentelės dugno po to, kai buvo išmesti Maskvos CSKA, Kazanės UNICS ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubai. Žalgiriečiai pakilo į 14-ąją vietą, tačiau Atėnų „Panathinaikos“ laimėjo vakarykštį mūšį ir nustūmė kauniečius atgal į turnyrinės lentelės apačią.

„Žalgiris“ su 7 pergalėmis ir 18 pralaimėjimų jau šį vakarą galės pakilti net ir iki 13-osios pozicijos. Dviem laipteliais aukščiau esančios „Panathinaikos“ ir ASVEL turi po 7 pergales ir 17 pralaimėjimų. Su papildoma pergale „Žalgiris“ peršoktų abu klubus, tačiau būtų sužaidęs vienu maču daugiau.

Sunku tikėtis aukštesnio žalgiriečių pakilimo, kadangi 12-oje ir 11-oje pozicijose esančios Berlyno ALBA ir Stambulo „Fenerbahče“ turi po 9 pergales. Vokietijos ekipa už „Žalgirį“ šiuo metu yra sužaidę dviem mačais mažiau, o Turkijos ekipa – net trimis.

Pirmojo rato mačas

Būtent ASVEL ir „Žalgirio“ ekipos susitiko pačiame pirmame Eurolygos ture, kai dar visos komandos turėjo nulius tiek pergalių, tiek pralaimėjimų grafose. Nesunku nuspėti, jog sezoną pergale pradėjo Prancūzijos ekipa, kuri triumfavo 88:76.

Dar tuomet Martino Schillerio vadovaujamą „Žalgirį“ į priekį vedė Janis Strelniekis su 21 tašku ir jau Kauną palikęs Emmanuelis Mudiay su 12.

„Žalgiris“ negalėjo išspręsti Ellie Okobo klausimo, kuris atseikėjo 23 taškus. Tiesa, ASVEL lyderis yra neįmenama mįslė ir daugiau komandų. Prancūzas šiame sezone renka 15,5 taško ir atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

TOPsport prognozė

Keturias pergales per paskutinis septynis mačus iškovojęs „Žalgiris“ bus šio mačo favoritas. Net 8 pralaimėjimų iš eilės seriją skaičiuojančios ASVEL šansai iškovoti pergalę Kaune yra vertinami 37 proc., kai „Žalgirio“ ekipos galimybės apginti savo namų tvirtovę yra vertinamos 63 proc.

TOPsport prognozuoja, jog kauniečių gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Joshas Nebo, Tyleris Cavanaugh bei Lukas Lekavičius. Su po traumos sugrįžusiu, tačiau dar ne visu pajėgumu žaidžiančiu E. Okobo rungtyniausianti ASVEL turėtų atsigręžti į kitą komandos lyderį – Chrisą Jonesą, kuris turėtų tapti rezultatyviausiu mačo žaidėju.