Eurolyga 2022: „Žalgiris“ – „Armani Exchange“ apžvalga

By 2022-11-18 27 birželio, 2023 Krepšinis, Lažybos

Kauno „Žalgirio“ ekipa yra pakilime, o šį vakarą namuose savo pergalių seriją mėgins pratęsti prieš buksuojančią Milano „Armani Exchange“ ekipą.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų formos

„Žalgirio“ ekipa šiuo metu fiksuoja dviejų pergalių iš eilės seriją, o visus tris mačus namuose laimėję kauniečiai žengia septintoje turnyrinės lentelės vietoje. „Žalgiris“ yra iškovojęs keturias pergales ir patyręs tris pralaimėjimus.

Kauniečiai praėjusią savaitę iškovojo pirmąją pergalę išvykoje nugalėdama Vilerbano ASVEL 93:76. Tuo tarpu „Žalgirio“ arenoje jau krito tokios komandos, kaip Bolonijos „Virtus“ (68:65), „Barcelona“ (73:72) bei Berlyno ALBA (88:81).

Tuo tarpu „Armani Exchange“ šiuo metu fiksuoja trijų pralaimėjimų iš eilės seriją. Milano ekipa šį sezoną yra iškovojusi tris pergales per septynis turus, o visas jas pasiekė išvykose. Pirmajame ture buvo įveikta ASVEL 69:62, vėliau Serbijoje švęsta pergalė prieš Belgrado „Partizan“ 80:75, o Miunchene buvo įveikta vietos „Bayern“ 83:81.

Visgi, pastaruoju metu Milano ekipa pradėjo strigti. Išvykoje buvo patirtas triuškinamas pralaimėjimas prieš „Barca“ (56:74), o namuose buvo pralaimėta ir Madrido „Real“ (77:83), ir „Virtus“ (59:64).

Komandų lyderiai

„Žalgirio“ gretose ir toliau ryškėja Keenano Evanso lyderystė, kuris yra rezultatyviausias, naudingiausias ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis kauniečių žaidėjas.

Amerikietis fiksuoja 14,4 taško, 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir 16,1 naudingumo balo vidurkius. Jam puikiai talkina po 11,6 taško pelnantis Ignas Brazdeikis ir po 10,6 pridedantis Rolandas Šmitas.

„Armani Exchange“ ekipoje pagrindiniu smuiku griežia Shavonas Shieldsas renkantis po 14,7 taško. Nazas Mitrou-Longas prideda po 12, o buvę žalgiriečiai Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas atitinkamai po 10,9 ir 10,4 taško per mačą.

TOPsport prognozės

Lietuviškos lažybų bendrovės TOPsport ekspertai šiame mače įžvelgia didžiulę intrigą, tačiau nežymiais favoritais laiko svečius iš Italijos. „Armani Exchange“ ekipos šansai yra vertinami 53 proc., kai kauniečių – 47 proc.

Prognozuojama, kad rezultatyviausiai rungtynėse rungtyniaus K. Evansas bei I. Brazdeikis, o po S. Shieldso žaisiančią Milano ekipą į priekį ves K. Pangosas.