Eurolyga 2022: „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ apžvalga

By 2022-03-17 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgirio“ ekipa Eurolygoje ir toliau kovoja dėl teisės pakilti iš paskutinės turnyrinės lentelės vietos, tačiau šį vakarą laukia itin rimtas varžovas – čempionas Stambulo „Anadolu Efes“.

Dėl patekimo į atkrintamąsias kovojanti „Anadolu Efes“ tikrai nepažiūrės į mačą Kaune paprastai – žalgiriečiai per paskutinius šešis mačus iškovojo keturias pergales.

Pirmojo rato mačas

Pirmajame rate „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ ekipos susitiko spalio mėnesio pabaigoje – septintajame raunde. Abi komandos į šį mačą žengė slogiomis nuotaikomis.

„Anadolu Efes“ tuo metu per šešis mačus turėjo savo sąskaitoje vos vieną pergalę, „Žalgiris“ – 0. Tuometinių Eurolygos autsaiderių dvikovoje gražaus vaizdo sirgaliai neišvydo. Stambulo ekipa šventė triuškinamą pergalę ir Lietuvos čempionai neturėjo nė menkiausių šansų pagalvoti apie pirmąjį laimėjimą.

„Anadolu Efes“ iškovojo triuškinamą pergalę 94:60 ir jau popirmosios rungtynių dalies pirmavo 44:29. Antroje rungtynių dalyje prie savo persvaros pridėjo dar 19 taškų (50:31) ir įsirašė labiau negu įtikinamą pergalę.

„Žalgirio“ gretose dviženklę taškų ribą pasiekė vos du krepšininkai – po 14 taškų surinkę Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis.

Eurolygos čempionų gretose tokių buvo net penki žaidėjai – Tiboras Pleissas (17), Filipas Petrusevas (14), Vasilije Micičius (11), Simonas Krunoslavas (11) bei Bryantas Elijah (10).

Komandų formos

Kauniečiai į šią kovą stoja ganėtinai pakiliomis nuotaikomis. Nepaisant fakto, jog šią savaitę buvo patirtas pralaimėjimas Pirėjo „Olympiacos“, žalgiriečiai per paskutinius šešis mačus iškovojo keturias pergales. Tai yra daugiau negu per pirmus 15 šio sezono turų (3).

Kauniečiai seriją pradėjo įveikdami „AS Monaco“ (83:82), vėliau sekė triuškinama pergalė prieš Madrido „Real“ (68:47), įtikinama pergalė prieš Atėnų „Panathinaikos“ (96:83), kluptelėjimas Berlyne prieš ALBA (74:82), šventinė kovo 11-osios pergalė prieš „Barcelona“ (91:84) ir jau minėtasis šios savaitės pralaimėjimas „Oly“ ekipai.

„Anadolu Efes“ sugebėjo įšokti į aštuonetą, tačiau šiuo metu fiksuoja dviejų pralaimėjimų atkarpą. Per paskutinius penkis mačus „Efes“ pasiekė tik dvi pergales.

Serija prasidėjo skaudžiu pralaimėjimu Pirėjo „Olympiacos“ 85:87, vėliau buvo sutriuškina Tel Avivo „Maccabi“ 109:77, pasiekta pergalė Stambulo derbyje prieš „Fenerbahče“ (84:79), kurią nusekė pralaimėjimai Vitorijos „Baskonia“ (74:87) bei „As Monaco“ (80:102).

TOPsport prognozė

TOPsport lažybininkai, pastebi skirtingas komandų formas, tačiau net ir tai neleidžia „Žalgirio“ laikyti poros favorite. TOPsport ekspertai kauniečių šansus vertina 30 proc. iškovoti pergalę, kai svečių iš Turkijos – 70 proc.

Rezultatyviausiai turėtų rungtyniauti komandų gynėjai: V. Micičius ir Shane‘as Lakrinas „Anadolu Efes“ gretose ir Lukas Lekavičius „Žalgirio“ ekipoje.