Eurolyga 2022: „Valencia“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-11-25 29 birželio, 2023 Eurolyga, Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Dviguba Eurolygos savaitė bus uždaryta Valencijoje, kur aikštės šeimininkai priims Kauno „Žalgirio“ iššūkį. Abi ekipos turi ispaniškas dvigubas savaites, ir abi ekipos jas pradėjo pralaimėjimais.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Pirmieji dvigubos savaitės mačai

Kauniečiai dvigubą savaitę pradėjo Vitorijoje, kur susidūrė su vietos „Baskonia“. Puikiai antrąją pusę sužaidę baskai žalgiriečiams vilčių nepaliko ir šventė pergalę 93:73. „Žalgiris“ antroje rungtynių pusėje pelnė tiek taškų, kiek „Baskonia“ per ketvirtąjį kėlinį – 29. Iš viso baskai antrąją rungtynių dalį laimėjo 51:29.

Kauniečius bandė gelbėti 17 taškų surinkęs Keenanas Evansas ir 18 pelnęs Edgaras Ulanovas. Jiems puikiai talkino ir 11 bei 10 taškų atitinkamai surinkę Tomas Dimša bei Ignas Brazdeikis.

Kauniečiams itin trūko Rolando Šmitso bei Luko Lekavičiaus indelio. Latvis prametė abu tritaškius ir pataikė tik vieną dvitaškį iš 7, kai L. Lekavičius prametė du dvitaškius, keturis tritaškius ir pataikė vieną mestą baudos metimą.

„Valencia“ ekipa dvigubą savaitę leidžia namuose, o savaitės pradžioje 73:80 nusileido Madrido „Real“ ekipai. Trečiajame kėlinyje komandas skyrė 16 taškų (56:40) ir nors ketvirtajame kėlinyje šeimininkams pavyko priartėti iki 71:74, pergalės iškvoti nesugebėjo.

„Vaencia“ gretose išsiskyrė 17 taškų surinkęs Samas Van Rossomas bei 15 pridėjęs Bojanas Dubljevičius.

Turnyrinė lentelė

Nors kauniečių trijų pergalių paeiliui serija ir buvo nutraukta, jie vis dar rikiuojasi septintoje vietoje su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais. „Žalgiris“ yra vos vieną pergalę nuo ketvirtosios vietos, kurioje rikiuojasi „Barcelona“ su 6 laimėjimais.

„Valencia“ klubas kol kas yra už aštuntuko ribos su 4 laimėjimais ir 5 kluptelėjimais. Šiuo metu „Valencia“ skaičiuoja dviejų iš eilės pralaimėjimų atkarpą. Ispanijos ekipa šiuo metu yra 11-a, tačiau po šio vakaro galėtų įšokti į atkrintamųjų traukinį.

TOPsport prognozės

Lietuviškos lažybų bendrovės TOPsport ekspertai ir šį vakarą nežada nieko gero kauniečiams. „Žalgirio“ galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 35 proc., kai „Valencia“ ekipos šansai – 65 proc.

Prognozuojama, kad rezultatyviausi rungtynių žaidėjai bus žalgiriečiai K. Evansas, I. Brazdeikis ir E. Ulanovas.