Eurolyga 2022: „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-01-20 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgirio“ ekipa per pastarąjį mėnesį yra sužaidusi vos vieną mačą Eurolygoje ir su šiuo vakaru pradeda tikrą rungtynių maratoną. Kauniečiai per 21 dieną Eurolygoje sužais šešis mačus, o ši beprotiška atkarpa prasidės mūšiu su Stambulo „Fenerbahče“.

Be Pauliaus Jankūno, Artūro Milaknio, Janio Strelniekio ir Tai Websterio Turkijos sostinėje nutūpę Lietuvos čempionai mėgins Eurolygoje nutraukti keturių pralaimėjimų seriją ir jau antrą kartą šį sezoną įveikti „Fenerbahče“.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Pirmojo rato rungtynės

„Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ ekipos susitiko 11-ame ture Kaune ir tuomet savo pranašumą sugebėjo įrodyti žalgiriečiai. Po atkaklios kovos aikštės šeimininkai šventė pergalę 86:75 ir įsirašė antrąjį laimėjimą sezone. Tuo metu „Fenerbahče“ savo sąskaitoje turėjo tris pergales.

Katastrofiškai sezoną pradėjęs „Žalgiris“ prieš Stambulo ekipą pasiekė ne tik antrąją sezono pergalę, tačiau ir antrąją pergalę tą pačią savaitę.

Mače su „Fenerbahče“ jau rungtyniavo ir komandos naujokai Tai Websteris bei Zoranas Dragičius. Tiesa, pastarojo jau Kaune nebeliko, o į „Fenerbahče“ krepšį jis tuomet sumetė 13 taškų. Rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniavo Edgaras Ulanovas su 18 taškų, 11 pridėjo minėtasis T. Websteris bei Mantas Kalnietis, o 10 – Tyleris Cavanaugh.

Stambulo ekipoje išsiskyrė 17 taškų surinkęs ir 26 naudingumo balų efektyvumą užfiksavęs Nando De Colo, po 13 pridėjo Henry Pierria bei Janas Vesely.

Žalgiriečiai pralaimėjo pirmąjį ketvirtį (16:18), tačiau po sėkmingo antrojo (22:11) užtikrintai pirmavo ilgosios pertraukos metu – 38:29. Stambulo ekipa dar mėgino sugrįžti į rungtynes ir prieš lemiamą ketvirtį sumažino savo deficitą  iki 5 taškų (59:64), tačiau kauniečiai rungtynes užbaigė sėkmingiau ir triumfavo 86:75.

Komandų situacija Eurolygoje

Po šio etapo „Fenerbače“ iškovojo penkias pergales ir patyrė dvi nesėkmes, kai „Žalgiris“ – vieną pergalę ir penkis pralaimėjius. „Fenerbahče“ nuo to laiko iš priešpaskutinės Eurolygos vietos šoktelėjo į dešimtą, kai „Žalgiris“ taip ir liko turnyrinės lentelės dugne.

„Fenerbahče“ šiuo metu savo sąskaitoje turi 8 pergales ir 10 pralaimėjimų, kai „Žalgiris“ – 3 pergalės ir 14 nesėkmių.

Stambulo ekipa turi tik vienu laimėjimu mažiau negu aštuntoje vietoje esanti to paties miesto „Anadolu Efes“. Tuo tarpu „Žalgiris“ turi viena pergale mažiau negu 17-oje pozicijoje esanti Atėnų „Panathinaikos“ ir net trimis pergalėmis mažiau negu 16-oje pozicijoje įsitaisiusi Berlyno ALBA.

TOPsport prognozė

TOPsport lažybininkai „Žalgiriui“ išvykos metu nežada nieko gero. Traumų ir COVID-19 viruso išretinti Lietuvos čempionai bus autsaideriai Turkijos sostinėje.

TOPsport ekspertai „Žalgirio“ galimybes iškovoti pergalę vertina 15 proc., kai „Fenerbahče“ šansai yra vertinami 85 proc.

Prognozuojama, jog „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Joshas Nebo, Lukas Lekavičius bei T. Cavannaugh, kai „Fenerbahče“ ekipoje turėtų išsiskirti Marko Guduričius, Achille‘as Polonara bei Devinas Bookeris.