Eurolyga 2022: „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-12-13 29 birželio, 2023 Eurolyga, Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ ekipa šį vakarą susitinka su turnyrinės lentelės kaimyne Belgrado „Crvena Zvezda“ ir bandys atsitiesti po triuškinamo pralaimėjimo patirto prieš Eurolygos čempionę.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Prarasti žaidėjai

„Žalgiris“ į Belgradą išvyko smarkiai nukraujavęs ir išsivežė du 18-mečius: Motiejų Krivą bei Kajų Kublicką.

Kauniečiai namuose paliko susirgusius vieną komandos lyderių Igną Brazdeikį ir atsivėrusią skylę įžaidėjų grandyje kamšyti turėjusį Mantą Kalnietį. Skylė atsivėrė po to, kai LKL pirmenybėse Lukui Lekavičiui lūžo šonkaulis, dėl ko jis iš rikiuotės iškrito ilgesniam laikui.

Su Stambulo „Anadolu Efes“ dėl ligos nerungtyniavę Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas jau turėtų būti pasiruošę rungtyniauti 13-ajame Eurolygos ture.

Šeimininkai, panašu, kad taip pat nebus stipriausios sudėties. Komandai galimai nepadės Luka Mitrovičius, renkantis po 7,9 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 11,4 naudingumo balo.

„Crvena Zvezda“ puolėjui Adrijos lygoje buvo stipriai sumušta akis.

Turnyrinė lentelė

Sužaidus 12 turų Eurolygoje, abi komandos atkakliai kovoja dėl vietos tarp stipriausiųjų aštuoneto. Tiek „Žalgiris“, tiek „Crvena Zvezda“ turi iškovojusi po 6 pergales ir patyrusi po 6 pralaimėjimus ir atitinkamai rikiuojasi 10-oje ir 11-oje vietose.

Tokį patį rekordą turi ir 8 bei 9 vietas užimančios Tel Avivo „Maccabi“ bei Atėnų „Panathinaikos“.

„Žalgiriečiai“ šiuo metu fiksuoja dviejų pralaimėjimų seriją, o per pastarąsias ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę. Praėjusią savaitę „Žalgiris“ buvo sutriuškintas namuose „Anadolu Efes“ ekipos 60:86.

Tuo tarpu Belgrado ekipa išgyvena pakilimą ir yra iškovojusi net penkias pergales iš eilės. Šioje serijoje buvo įveiktos Vilerbano ASVEL, Berlyno ALBA, „Maccabi“, Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Partizan“.

TOPsport prognozės

TOPsport lažybininkai mano, jog ant bangos esanti „Crvena Zvezda“ susitvarkys su traumų ir ligų išretinta „Žalgirio“ ekipa. Šeimininkų šansai iškovoti pergalę yra vertinami 70 proc., kai „Žalgirio“ galimybės vertinamos 30 proc.