Eurolyga 2022: „Baskonia“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-04-01 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgirio“ sezonas Eurolygoje nenumaldomai artėja pabaigos link ir likus vos dviems mačams iki tarptautinių kovų galo, kauniečiai vis dar daro viską, kad pakiltų iš turnyrinės lentelės dugno.

Šiandieninė kauniečių varžovė Vitorijos „Baskonia“ dar turi šansų prasibrauti net ir į aštuntuką, tačiau jie yra tik teoriniai.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Turnyrinė lentelė

„Žalgiris“ sužaidus 26 mačus savo sąskaitoje turi 7 pergales ir ant kulnų lipa Vilerbano ASVEL bei Atėnų „Panathinaikos“ ekipoms. Tiek ASVEL, tiek PAO turi po 8 pergales. Prancūzijos ekipai yra likęs vos vienas susitikimas iki sezono pabaigos, kai Atėnų klubui – du.

Kauniečiai ASVEL ekipai šiame sezone pralaimėjo abu kartus, tačiau prieš „Panathinaikos“ šventė abi pergales. Tuo tarpu ASVEL ir PAO yra pasidalinę po vieną pergalę.

Jeigu visos komandos sezoną pabaigtų su vienodu pergalių skaičiumi, „Žalgiris“ atsidurtų 14-oje, priešpaskutinėje vietoje. Žvelgiant į taškų santykius tarpusavio rungtynėse, ASVEL turi +17, „Žalgiris“ +4, o „Panathinaikos“ – -21.

Kauniečiai turi galimybių pakilti ir į 13-ąją vietą, tačiau turėtų iškovoti abi pergales ir tikėtis, kad „Panathinaikos“ suklups bent kartą, o ASVEL pralaimės paskutinį sezono mūšį.

Tuo tarpu dviejų lietuvių atstovaujama „Baskonia“ šiuo metu yra 11-oje pozicijoje su 11 pergalių, kai aštuntoje vietoje žengia Miuncheno „Bayern“ su 12. Tiesa, baskams tai bus paskutinis sezono mūšis, kai bavarų dar laukia net keturios rungtynės. Po 11 pergalių taip pat turi 9-10 vietas besidalinančios Belgrado „Crvena Zvezda“ bei Berlyno ALBA, kurioms dar yra likę sužaisti po tris mačus.

Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis

Lietuviai „Baskonia“ ekipoje atlieka skirtingas roles. Rokas Giedraitis yra vienas komandos lyderių, kai tuo tarpu Tadas Sedekerskis yra labiau lyderis prie savojo krepšio ir puolime neišsiskiria.

Pagaliau stabilią rolę turintis T. Sedekerskis šį sezoną iš 26 mačų 13 pradėjo starto penkete ir aikštėje vidutiniškai praleidžia po 18 minučių. Iš Nidos kilęs krepšininkas šį sezoną Eurolygoje renka po 4,5 taško, atakuodamas krepšį 60 proc. tikslumu iš dviejų taškų zonos bei 33,3 proc. tikslumu iš trijų taškų zonos, atkovoja vidutiniškai po 4,3 kamuolio, atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 7,7 naudingumo balus per mačą.

Lietuviui sėkmingiausios sezono rungtynės buvo trečiajame ture prieš „Pantahinaikos“, kai per 24 minutes pelnė 15 taškų (3/3 dvit., 3/3 trit.), sugriebė 6 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Tuo tarpu Rokas Giedraitis yra trečias rezultatyviausias baskų ekipos narys ir renka po 10,9 taško per mačą. Gynėjas iš dviejų taškų zonos atakuoja 53,8 proc. tikslumu, o iš toli – 38,6 proc. R. Giedraitis taip pat sugriebia po 3,2 atšokusio kamuolio ir renka po 11,4 naudingumo balų.

Po 1,7 tritaškio per mačą pataikantis R. Giedraitis pagal šią statistiką yra 21-as visoje lygoje. Taip pat beveik po 29 minutes žaidžiantis R. Giedraitis pagal šį statistinį rodiklį yra 12-as Eurolygoje.

TOPsport prognozės

TOPsport lažybininkai mano, jog „Baskonia“ ekipai pavyks sezoną užbaigti pergalingai namuose ir šeimininkų šansus iškovoti pergalę vertina 65 proc., kai žalgiriečių galimybės atsispirti nuo dugno yra vertinamos 35 proc.