Eurolyga 2022: „Baskonia“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-11-23 27 birželio, 2023 Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Šį vakarą Vitorijoje – TOP-8 nuotraukoje esančių komandų susirėmimas. Vietos „Baskonia“ priima ant bangos esančią Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Kol kas abi komandos rikiuojasi tarp aštuonių geriausių komandų Eurolygoje ir sieks savo pozicijas dar labiau įtvirtinti elitinėje kompanijoje.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgirio“ spurtas ir „Baskonia“ duobė

Kauno „Žalgirio“ ekipa sezoną pradėjo dviem skaudžiais pralaimėjimais, tačiau šiuo metu fiksuoja jau trijų pergalių seriją, o per paskutines šešerias rungtynes yra iškovojusi net penkias pergales.

Kauniečiai lapkričio mėnesį dar nėra pralaimėję ir šią atkarpą pradėjo įspūdingu sugrįžimu ir pergale prieš Berlyno ALBA 88:81. Vėliau sekė pirmoji pergalė išvykoje, kai buvo nugalėta Vilerbano ASVEL 93:76, o praėjusią savaitę namuose buvo palaužta ir Milano „Emporio Armani“ 71:62.

Tuo tarpu baskai sezoną pradėjo trimis laimėjimais iš eilės, tačiau nuo to laiko laimėjo tik vieną mačą iš penkių. Šiuo metu lietuviškoji „Baskonia“ yra pralaimėjusi du kartus iš eilės.

Po įspūdingos pergalės prieš Tel Avivo „Maccabi“ 116:87, baskai nusileido Vitorijos „Panathinaikos“ 83:98, o praėjusią savaitę pralaimėjo ir prieš „AS Monaco“ 74:79.

Kauniečiai šiuo metu rikiuojasi šeštoje vietoje su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais, kai „Baskonia“ rikiuojasi aštuntoje vietoje su keturiomis pergalėmis per aštuonerias rungtynes.

Keenan Evans – Markus Howard

Abejose ekipose dominuoja ir lyderiauja komandų įžaidėjai. „Žalgirį“ į priekį veda 26-erių Keenanas Evansas, kai „Baskonia“ ekipoje siautėja trimis metais jaunesnis Markusas Howardas.

Kauniečių amerikietis šį sezoną renka po 15,5 taško, atkovoja po 2,5 atšokusio kamuolio, atlieka po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 16,2 naudingumo balų vidurkį.

Tuo tarpu M. Howardas yra rezultatyvesnis rinkdamas 17,1 taško, tačiau jis atkovoja po 1,2 kamuolio, atlieka po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 11,5 naudingumo balo.

„Baskonia“ lyderio vidurkius kaip reikiant numušė mačas su „AS Monaco“, kur jis pataikė vos vieną metimą iš 7 ir surinko 3 taškus. Prieš keletą savaitę M. Howardas buvo įmetęs tik 5 taškus prieš ASVEL ekipą.

Tuo tarpu K. Evanso mažiausiai rezultatyvios rungtynės buvo prieš „Virtus“, kai surinko 9 taškus.

TOPsport prognozės

Lietuviška lažybų bendrovė TOPsport šį vakarą aiškia favorite laiko aikštės šeimininkę „Baskonia“ ekipą. Vitorijos klubo šansai yra vertinami 65 proc., kai „Žalgirio“ galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 35 proc.

TOPsport prognozuoja, kad įžaidėjų dvikovoje visgi rezultatyvesnis bus M. Howardas, kuris ir taps rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

TOPsport prognozuoja, jog „Baskonia“ gretose rungtyniaujantis Rokas Giedraitis pelnys 9 taškus, kai Tadas Sedekerskis surinks 6.