Eurolyga 2022: „AS Monaco“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-02-10 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Niekaip iš Eurolygos dugno neišbrendantis Kauno „Žalgiris“ šį vakarą savo pralaimėjimų seriją mėgins nutraukti susitikime su ambicingąja, lietuviškąją ir vis dar dėl vietos atkrintamosiose kovojančia „AS Monaco“.

Ketvirtfinalio besivaikanti „AS Monaco“ su Donatu Motiejūnu priešaky sieks pratęsti Lietuvos čempionų agoniją stipriausiame senojo žemyno klubiniame turnyre.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų situacija Eurolygoje

„Žalgiris“, kaip ir minėta, niekaip nesugeba pakilti iš Eurolygos turnyrinės lentelės dugno ir po 22 turų turi viso labo 3 pergales. 18-oje pozicijoje tupintys kauniečiai nuo priešpaskutinės vietos (Atėnų „Panathinaikos“) atsilieka jau dvejomis pergalėmis, o nuo 16-osios pozicijos (Vitorijos „Baskonia“) jau net keturiomis.

„Žalgiris“ fiksuoja jau devynių iš eilės pralaimėjimų seriją ir su nesėkme šį vakarą užfiksuotų naują klubo antirekordą Eurolygoje – 10 pralaimėjimų paeiliui. Tai yra jau antroji „Žalgirio“ devynių iš eilės pralaimėjimų serija šį sezoną.

„Monaco“ ekipa yra kur kas geresnėje situacijoje ir su 12 pergalių bei 12 pralaimėjimų žengia 10-oje vietoje. Aštuntoje vietoje, kuri atveria duris į atkrintamąsias, žengia Stambulo „Fenerbahče“ su tiek pat pergalių, tačiau tik 10 pralaimėjimų.

„Monaco“ kabinasi į atkrintamąsias su puikia sportine forma. Per paskutinius septynis susitikimus – iškovotos net šešios pergalės. Vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas prieš Madrido „Real“ – 84:90.

Donatas Motiejūnas Eurolygoje

D. Motiejūnas pastaruoju metu Eurolygoje siautėja. Per paskutines aštuonerias rungtynes lietuviui tik kartą nepavyko surinkti dviženklio taškų skaičiaus ir tik kartą nesurinkti dviženklio naudingumo balų skaičiaus.

Per šią atkarpą vienas „Monaco“ lyderių renka po 15,1 taško, 5,6 atkovoto kamuolio ir 17,1 naudingumo balų.

Lietuvis šį sezoną iš dviejų taškų zonos atakuoja 59,2 proc. tikslumu, tačiau varžovus baudžia ir iš trijų taškų zonos – 48,4 proc.

TOPsport prognozė

Šį vakarą TOPsport ekspertai nežada nieko gero Lietuvos čempionams.

TOPsport lažybininkai kauniečių šansus iškovoti pergalę vertina 25 proc., kai „Monaco“ galimybės yra vertinamos 75 proc.

Prognozuojama, kad žalgiriečių gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Tyleris Cavanaugh bei Lukas Lekavičius. Tuo tarpu „Monaco“ gretose už D. Motiejūną rezultatyviau turėtų sužaisti tik Dwayne‘as Baconas bei Mike‘as Jamesas.

TOPsport prognozuoja, kad D. Motiejūnas surinks 10 taškų.