Eurolyga 2021: „Žalgiris“ – „Zenit“ apžvalga

By 2021-10-07 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgiris“ sezoną Eurolygą pradėjo nesėkme, o besikaupiantys juodi debesys virš Lietuvos čempionų krauna dar didesnį spaudimą Martinui Schilleriui ir jo auklėtiniams.

Galingai sudėta Sankt Peterburgo „Zenit“ pasiūlys dar didesnį iššūkį negu Vilerbano ASVEL ir panašu, jog aikštės šeimininkų laukai dar sunkesnė užduotis medžiojant pirmąją Eurolygos pergalę

„Žalgiris“ – „Zenit“ istorija

Turtingajai „Zenit“ ekipai tai yra jau trečiasis sezonas iš eilės Eurolygoje ir „Žalgiris“ bei iš tolimojo Sankt Peterburgo esanti kariauna jau yra susitikusi keturis kartus iki šiol.

Vis dėlto, visi keturi susitikimai buvo itin sudėtingi kauniečiams ir kol kas „Žalgiriui“ dar nėra pavykę įveikti „Zenit“ ekipos.

Pirmajame „Zenit“ sezone Eurolygoje viskas prasidėjo svečių pergale Kaune 82:70, kai Rusijoje vykusiame mače po itin atkaklios kovos „Žalgiris“ krito 75:76.

Praėjusį sezoną „Zenit“ „Žalgirio“ arenoje ir vėl šeimininkavo bei triumfavo 83:75, o namuose savo pranašumą įrodė 77:56.

Tiesa, dar prieš etapą Eurolygoje ekipos dukart buvo susitikusios „VTB Jungtinėje“ lygoje.

2012-13 metų sezone „Žalgiris“ varžovus namuose įveikė tik po pratęsimo 80:76, o išvykoje po dar vieno trilerio šventė pergalę 70:69.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Pirmasis Eurolygos turas

Pirmasis Eurolygos turas komandoms susiklostė skirtingai. „Žalgiris“ neturėjo daug šansų Prancūzijoje ir buvo priversti pripažinti ASVEL pranašumą 76:88.

„Zenit“ ekipai sezonas prasidėjo visai kitaip ir nors ir po itin atkaklios kovos, Sankt Peterburgo ekipa 70:69 palaužė kitą Rusijos klubą – Kazanės UNICS.

„Žalgirio“ gretose ryškiausiomis spalvomis švietė snaiperis Janis Strelniekis pataikęs 4 tritaškius iš 6 ir surinkęs 21 tašką. Vienintelis Emmanuelis Mudiay taip pat sugebėjo pasiekti dviženklę taškų ribą ir surinkti 12 taškų.

„Zenit“ ekipoje tokių žaidėjų buvo daugiau: į UNICS krepšį Conneris Frankampas sumetė 18 taškų, Billy Baronas atseikėjo 17, o Jordanas Loydas pridėjo 10.

„Zenit“ ekipos lietuviai Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis prie pergalės prisidėjo skirtingai. Pastarasis surinko 8 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Tuo tarpu M. Kuzminskas žaidė vos 4 minutes per kurias spėjo atkovoti du kamuolius, kartą suklysti ir išprovokuoti pražangą.

Komandos nacionaliniuose čempionatuose

„Žalgiris“ LKL sezoną pradėjo trimis itin sudėtingais susitikimais. Sezono atidaryme lygos naujokė Jonava buvo įveikta 86:80, vėliau Alytaus „Dzūkija“ tik po dviejų pratęsimų buvo palaužta 105:100, o prieš Eurolygos startą buvo įveiktas ir Panevėžio „Lietkabelis“ 73:69.

Lengviausią pergalę „Žalgiris“ pasiekė praėjusį savaitgalį, po pralaimėjimo ASVEL, kai susidorojo su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ 85:69.

„Zenit“ ekipai VTP lygoje teko grumtis su rimtesniais varžovais. Sezono atidaryme buvo įveikta ta pati UNICS 83:76, tačiau kitame ture 73:81 buvo nusileista Maskvos CSKA.

Prieš pat Eurolygos startą „Zenit“ susidorojo su Talino „Kalev Cramo“ ekipa 75:60, tačiau po pergalės Eurolygoje prieš mačą su „Žalgiriu“ buvo pralaimėta „Astana“ ekipai 69:83.

TOPsport prognozė

TOPsport ekspertai šio mačo favorite laiko „Zenit“ ekipą, kurios šansus iškovoti pergalę vertina 65 proc., kai „Žalgirio“ komandos galimybės yra vertinamos 35 proc.

Tiesa, TOPsport lažybininkai mano, jog „Žalgiris“ priešinsis iki pat rungtynių pabaigos ir „Zenit“ pergalę turėtų pasiekti 5 taškų skirtumu.