Eurolyga 2021: „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ apžvalga

By 2021-11-16 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgiris“ tęsia, kol kas, tragišką pasirodymą Eurolygoje ir išlieka vienintele komanda vis dar be pergalės šiame sezone.

Po 9 turų su 9 pralaimėjimais esantis „Žalgiris“ nuo 17-osios vietos atsilieka jau dvejomis pergalėmis. Būtent toje pozicijoje ir rikiuojasi šiandieniniai Lietuvos čempionų varžovai – Atėnų „Panathinaikos“ su 2 pergalėm ir 7 pralaimėjimais.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgiris“ – „Panathinaikos“ istorija

Kauniečiai su būsimais šiandieniniais varžovais iš Atėnų nuo 2000-ųjų yra susitikę jau net 26 kartus Eurolygoje. Kol kas pranašumas yra „Panathinaikos“ pusėje ir svarstykles „Žalgiris“ nukreipti link savęs galės dar ne greitai.

„Panathinaikos“ prieš „Žalgirį“ yra laimėjęs 18 kartų, kai kauniečiai prieš Atėnų ekipą – 8 kartus. Kaune „Žalgiris“ yra iškovojęs 6 pergales ir patyręs 7 pralaimėjimus, kai išvykoje – 2 pergalės ir 11 pralaimėjimų.

Tiesa, nuo 2016-ųjų „Žalgiris“ yra perėmęs kontrolę ir iš savo 8 pergalių per pastaruosius penkis sezonus iškovojo jų net 6.

Pastarųjų trijų sezonų tendencija yra aiški. 2018-19 metų sezone abu kartus triumfavo „Žalgiris“ (87:83; 82:69), sekančiame sezone abu kartus laimėjo „Panathinaikos“ (86:85; 96:94), o praėjusiame sezone abi pergales ir vėl įsirašė „Žalgiris“ (81:69; 93:78).

Įdomu tai, kad tuose sezonuose, kai žalgiriečiai iškovojo abi pergales, pirmasis susitikimas vyko Atėnuose, sezone kai „Panathinaikos“ pasiekė du laimėjimus tarpusavio susitikimuose, serija prasidėjo Kaune.

Komandų situacija Eurolygoje

„Žalgiris“ Eurolygoje jau yra patyręs 9 pralaimėjimus ir tik trys iš jų buvo patirti vienženkliu skirtumu. „Žalgiris“ vos keturis kartus perkopė 70 taškų ribą ir vos kartą – 80 taškų ribą.

Žvelgiant į gynybą, „Žalgiris“ per 9 susitikimus du kartus praleido daugiau negu 90 taškų ir iš viso 4 kartus – daugiau negu 80 taškų. Kauniečiams kol kas nė karto nepavyko savo varžovų išlaikyti iki 70 taškų ribos.

„Panathinaikos“ ekipa pirmąją pergalę įsirašė jau antrajame ture palaužusi Stambulo „Fenerbahče“ – 91:87. Antrosios pergalės reikėjo palaukti iki šeštojo turo, kur buvo įveikta kita Stambulo ekipa – „Anadolu Efes“. Eurolygos čempionai buvo sutriuškinti 95:69.

Vis dėlto, iš 7 patirtų pralaimėjimų galima išskirti 5 prieš ekipas, kurios nieko nenustebintų nepatekusios į Eurolygos TOP-8. Atėnų ekipa nusileido tokiems klubams, kaip „Monaco“ (63:75), Vitorijos „Baskonia“ (79:81), Vilerbano ASVEL (70:84), Belgrado „Crvena Zvezda“ (48:81) bei Kazanės UNICS (72:74).

TOPsport prognozė

Nepaisant fakto, jog „Žalgiris“ šį sezoną dar nėra iškovojęs nė vienos pergalės, TOPsport ekspertai favoritais laiko aikštės šeimininkus.

TOPsport lažybininkai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 53 proc., kai „Panathinaikos“ – 47 proc.

Prognozuojama, jog rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniaus prieš savo buvusią komandą žaisiantis Lukas Lekavičius. Prie rezultatyviausių žalgiriečių turėtų būti ir Tyleris Cavannaugh bei Janis Strelniekis. Jeigu rungtyniaus – ir Joshas Nebo.