Eurolyga 2021: „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ apžvalga

By 2021-11-19 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Apetitas auga bevalgant. Taip galima apibūdinti dvigubą Kauno „Žalgirio“ savaitę Eurolygoje. Devyniais pralaimėjimais iš eilės sezoną pradėjęs Lietuvos čempionas pergalę galiausiai iškovojo dešimtajame ture, kai palaužė Atėnų „Panathinaikos“.

Pergale dvigubą savaitę pradėjęs „Žalgiris“ pademonstravo, jog žaidimo kreivė tikrai kyla, tad kodėl nepradėti galvoti apie antrąją pergalę iš eilės namuose priimant ne visai stabiliai atrodančią Stambulo „Fenerbahče“ ekipą?

„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ istorija

EUROLYGOS LAŽYBOS

Kauno „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahče“ Eurolygoje nuo 2000-ųjų buvo susitikusios net 24 kartus ir svarstyklės yra nukrypusios į Turkijos milžino pusę.

„Fenerbahče“ iš viso yra laimėjusi 16 kartų tarpusavio dvikovose, kai „Žalgiris“ – 8.  Kauniečiams geriau su šiandieniniais varžovais sekasi žaisti išvykoje negu namuose. Namų arenoje „Žalgiris“ yra laimėjęs 3 kartus, o išvykoje – 5 kartus.

Pastarąjį sezoną komandos pasidalino po pergalę namuose. „Žalgiris“ savo tvirtovėje dominavo 99:62, o išvykoje dominavimą pademonstravo „Fenerbahče“ – 84:61.

Komandos 2018-19 metų sezone buvo susitikusios ir atkrintamosiose varžybose, kuriose Stambulo ekipa triumfavo 3-1. Į pusfinalį patekusi „Fenerbahče“ finaliniame ketverte užėmė ketvirtąją vietą.

Komandų sezono startas

„Žalgiris“ pirmąją pergalę Eurolygoje šį sezoną iškovojo vos dešimtajame ture po pergalės prieš „Panahinaikos“ 76:69. Kauniečiai dėl pergalės atkakliai kovojo ir su Sankt Peterburgo „Zenit“ (64:70), ir Miuncheno „Bayern“ (73:75), ir Berlyno ALBA (71:79). Tris kėlinius rimtą kovą kauniečiai metė ir Madrido „Real“, praėjusią savaitę, kai nusileido 82:95.

„Fenerbahče“, tuo tarpu, per 10 rungtynių turi iškovojusi tris pergales. Stambulo ekipa sezoną pradėjo palauždama Belgrado „Crvena Zvezda“ (61:57), tačiau po to nusileido ir „Panathinaikos“ (87:91), ir ALBA (70:84).

Stambulo ekipa ketvirtajame ture tiesiog sumindė Kazanės UNICS 80:41, tačiau vėliau sekė trys iš eilės pralaimėjimai „Real“ (69:70), „Barcelona“ (74:76), Pirėjo „Olympiacos“ (65:67). Bendra trijų pralaimėtų susitikimų suma – vos 5 taškai.

„Fenerbahče“ reabilitavosi įveikdama Maskvos CSKA (91:82), tačiau kitame ture gerino antirekordus ir buvo sumindyta Milano „AX Armani“ 43:68.

Kol kas „Fenerbahče“ žaidimas labai banguoja ir nėra aišku, ko galima tikėtis iš Stambulo klubo.

TOPsport prognozė

TOPsport lažybininkai šį vakarą laukia atkaklios kovos ir „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 35 proc. „Fenerbahče“ ekipos galimybės yra vertinamos 65 proc.

Ekspertai prognozuoja, jog rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniaus Lukas Lekavičius bei Tyleris Cavannaugh. Ekspertai prie lyderių, be Janio Strelniekio bei Josho Nebo, priskiria ir puikiai savuosius šansus išnaudojantį Mareką Blaževičių.