Eurolyga 2021: „Žalgiris“ – ALBA apžvalga

By 2021-11-05 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Permainų purtomas, traumų kratomas ir niekaip pralaimėjimų šleifo neatsikratantis Kauno „Žalgiris“ mėgins išvengti blogiausio starto Eurolygoje per klubo istoriją.

Kol kas sezoną 0-7 pradėję kauniečiai jau pakartojo blogiausią rezultatą, tačiau šiandien vakarą gali būti pasiektas naujas antirekordas.

Tiesa, „Žalgirio“ varžovas – įveikiamas ir pažeidžiamas Berlyno ALBA klubas.

„Žalgiris“ – ALBA istorija

Berlyno klubas Eurolygoje yra žaidęs dar tik keturis sezonus, tad komandos iki šiol buvo susitikusios tik 8 kartus.

Pirmą kartą ALBA į Eurolygą pateko 2012-13 metų sezone ir tuomet ekipos susitiko TOP-16 etape. Jame žalgiriečiai namuose savo varžovų nepriėmė svetingai ir namuose nušlavė vokiečius 92:56. Tiesa, Berlyne pergalę šventė ALBA triumfavusi 77:55.

2014-15 metų sezone komandos ir vėl susitiko TOP-16 etape ir vėl pasidalino po pergalę namuose: „Žalgiris“ Kaune laimėjo 75:62, o ALBA Berlyne – 80:72.

ALBA į stipriausią Europos klubinio krepšinio lygą sugrįžo 2019-aisiais ir nuo to laiko Berlyno ir Kauno ekipos susitiko keturiskart.

Pirmasis susitikimas buvo pergalingas namuose žaidusiai ALBA (69:62), tačiau „Žalgiris“ revanšavosi Kaune (104:80).

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ iškovojo abi pergales ir išvykoje triumfavo 74:71, o namuose – 96:86.

Iš viso „Žalgiris“ iškovojo penkias pergales, kai ALBA – tris. Visos Berlyno ekipos pergalės buvo pasiektos namuose, kai „Žalgiris“ vieną pagriebė ir išvykoje.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų situacija Eurolygoje

„Žalgiris“ iš Eurolygos dugno šią savaitę pakilti dar niekaip negali. Paskutinėje vietoje įstrigę kauniečiai pralaimėjo visus 7 mačus, kai tuo tarpu 15-17 vietas besidalinančios Stambulo „Anadolu Efes“, ALBA bei Atėnų „Panathinaikos“ ekipos jau turi iškovojusios po dvi pergales.

Iš septynių „Žalgirio“ pralaimėjimų vos du nebuvo patirti dviženkliu skirtumu. Žalgiriečiai iki pabaigos sugebėjo kovoti su Sankt Peterburgo „Zenit“ (64:70) bei Miuncheno „Bayern“ (73:75).

Kiti pralaimėjimai buvo patirti vidutiniškai 17,4 taško skirtumu, kai didžiausias buvo patirtas praėjusią savaitę prieš Eurolygos čempionę „Anadolu Efes“ – 60:94.

Berlyno ekipos sezonas taip pat nesiklosto itin sėkmingai ir jis buvo pradėtas itin skaudžiai – pralaimėjimu „Barcelona“ ekipai 64:96. Vėliau sekė nesėkmė prieš Vilerbano ASVEL (67:71), tačiau buvo įveikta Stambulo „Fenerbahče“ – 84:70.

Antrąją sezono pergalę ALBA iškovojo Belgrade palauždama vietos „Crvena Zvezda“ (78:63). Tiesa, ALBA į Kauną atvyksta po dvejų pralaimėjimų iš eilės patirtų prieš „Olympiacos“ (83:87) bei „Bayern“ (69:82).

„Žalgirio“ permainos

„Žalgiris“ vos po dviejų turų atleido vyriausiąjį komandos trenerį Martiną Schillerį, kurį pakeitė Jure Zdovcas.

Į komandą atvykus slovėnui prasidėjo ir sudėties pokyčiai. Pirmasis kauniečių naujokas buvo stratego tautietis Zoranas Dragičius. Vėliau komandą papildė ir skandalingasis gynėjas Tai Websteris, kuris pakeitė komandos lyderiu turėjusį tapti Emmanuelį Mudiay.

„Žalgiris“ aktyviai ieško ir aukštaūgio, tačiau kol kas visos paieškos buvo bevaisės.

TOPsport prognozė

Nepaisant katastrofiško „Žalgirio“ sezono starto, TOPsport lažybininkai „Žalgirį“ šiame mače laiko favoritu. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 60 proc., kai ALBA – 40 proc.

Lažybininkai prognozuoja, jog ALBA ekipai nepavyks sustabdyti Josho Nebo, kuris bus rezultatyviausias rungtynių žaidėjas.