Eurolyga 2021: kur stebėti gyvai, tvarkaraštis, prognozės ir „Žalgiris“

By 2021-09-30 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Stipriausias senojo žemyno klubinis krepšinio turnyras jau startuoja šiandien.

Intriguojanti, daug dėmesio pritraukianti ir staigmenų paruošusi Eurolyga jau šiandien serviruos puikius mačus, o penktadienio vakarą savo tarptautinį sezoną pradės ir Lietuvos čempionas – Kauno „Žalgiris“.

„Žalgirio“ startas

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną pradės Prancūzijoje, kur susikaus su Lijono ASVEL ekipa. Pasiruošimo etape strigęs ir keturias nesėkmes iš tiek pat galimų patyręs „Žalgiris“ sunkiai įsibėgėjo ir LKL pirmenybėse.

Kauniečiai laimėjo visus tris susitikimus prieš Jonavos, Alytaus „Dzūkijos“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubus, tačiau visi mačai buvo atkaklūs ir visuose nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis rungtynių akimirkomis.

Tiesa, pats ASVEL klubas dar nesužaidė nė vienerių oficialių rungtynių ir turėjo tenkintis tik draugiškais mačais. Prancūzijos ekipa ant parketo penktadienį žengs po pralaimėjimo Foso „Byers“ ekipai – šalies čempionato naujokei.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ ir ASVEL žaidė du kartus ir abu kartus triumfavo kauniečiai. Išvykoje buvo pasiekta pergalė 83:74, o namuose – 85:75.

Vis dėlto, šį kartą TOPsport lažybininkai favoritais laiko būtent šeimininkus. ASVEL šansai triumfuoti yra vertinami 65 proc., o „Žalgirio“ – 35 proc.

EUROLYGOS LAŽYBOS

 

 

TOPsport prognozės

TOPsport lažybininkai mano, jog yra nemenka tikimybė, jog bus pakartotas praėjusių metų finalas tarp „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“ ekipų.

Ekspertai taip pat mato ir itin ryškias Finalinio ketverto dalyves. Be minėtųjų „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“ ekipų, į Finalinį ketvertą prasibrauti turėtų CSKA bei Madrido „Real“.

TOPsport mato „Efes“ kaip realiausia pretendentę dar kartą tapti čempione, tačiau beveik identiškai vertina ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių galimybes.

Kiek prasčiau yra vertinamos Mariaus Grigonio atstovaujamos CSKA galimybės, kai „Real“ yra prognozuojama ketvirtoji vieta.

„Žalgirio“ krepšininkai pagal pajėgumą yra vos 16-oje, trečioje nuo galo, vietoje ir lenkia tik „Crvena Zvezda“ bei Berlyno ALBA ekipas.

Kauniečių šansai patekti į atkrintamąsias varžybas yra vertinami 20 proc. 

TOPsport lažybininkai mano, jog šį sezoną reguliariojo sezono MVP atsiims „Barcos“ superžvaigždė Nikola Mirotičius. Tuo tarpu geriausiu Eurolygos treneriu turėtų būti pripažintas Š. Jasikevičius.