Eurolyga 2021: „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2021-10-13 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgiris“ po antrojo pralaimėjimo Eurolygoje nutarė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu ir trečiąjį stipriausio senojo žemyno turą pasitinka su naujuoju vedliu – Jure Zdovcu.

„Žalgirio“ vairą perėmęs Slovėnas jau šį vakarą debiutuos kaip naujasis Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris, o jo debiutas įvyks mače su Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ istorija

Kauniečiai su varžovais iš Belgrado yra puikiai pažįstami ir tai jau bus net 13-asis komandų susitikimas Eurolygoje per visą klubų istoriją.

Pirmieji komandų susitikimai įvyko dar 1999-aisiais ir tada komandos pasidalino po pergalę namuose. „Crvena Zvezda“ laimėjo 77:69, o „Žalgiris“ – 91:65.

Komandų dvikovos suintensyvėjo nuo 2015-ųjų, kai „Crvena Zvezda“ sugrįžo į stipriausią Europos klubinį turnyrą.

Nuo to laiko komandos sužaidė 10 kartų ir 7 pergales šventė „Žalgiris“. Kauniečiai šiuo metu yra iškovoję tris iš eilės pergales prieš šio vakaro varžovus.

Praėjusį sezoną išvykoje „Crvena Zvezda“ buvo įveikta 75:69, o namuose – 75:62. Paskutinį kartą Serbijos ekipa Lietuvos čempionus įveikė 2019-aisais, kai Kaune šventė pergalę 61:59.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų sezono startas

Žalgiriečiai Eurolygoje startavo dviem pralaimėjimais Vilerbano ASVEL (76:88) bei Sankt Peterburgo „Zenit“ (64:70) ekipoms.

LKL pirmenybėse „Žalgiris“ iškovojo visas penkias pergales iš tiek pat galimų, tačiau tai vis tiek neįtikino komandos vadovų, kurie nusprendė imtis permainų trenerio štabe.

„Crvena Zvezda“ sezoną Eurolygoje pradėjo kiek geriau – 1 pergalė ir 1 pralaimėjimas. Šio vakaro aikštės šeimininkai sezoną atidarė pralaimėjimu po atkaklios kovos Stambulo „Fenerbahče“ (57:61), bet praėjusiame ture palaužė grėsmingąją Tel Avivo „Maccabi“ (75:63).

Adrijos lygoje „Crvena Zvezda“ startavo dviem pergalėm, tačiau prieš mačą su „Žalgiriu“ nusileido „Igokea“ ekipai 68:75.

Komandų lyderiai

Per dvejas rungtynes Eurolygoje abejose ekipose pasimatė galimi lyderiai.

„Žalgirio“ gretose kol kas rezultatyviausiai rungtyniauja Janis Strelniekis, kuris per du mačus renka po 17,5 taško. Po 9 taškus per mačą prideda Lukas Lekavičius, o 8,5 – Joffrey Lauvergne. Tiesa, prancūzas iškrito mėnesiui iš rikiuotės dėl peties traumos.

Belgrado ekipos gretose rezultatyviausiai kol kas rungtyniauja Nikola Kaliničius su 14 taškų per susitikimą, 13 prideda buvęs žalgirietis Nate‘as Woltersas, o 10 – Nikola Ivanovičius.

TOPsport prognozė

Permainų supurtytam „Žalgiriui“ Belgrade yra klijuojama autsaiderio etiketė. Kauniečių šansai iškovoti pergalę yra vertinami 35 proc., kai aikštės šeimininkų – 65 proc.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Emmanuelis Mudiay bei Janis Strelniekis.

Naujasis „Žalgirio“ treneris J. Zdovcas propaguoja gynybinį krepšinį, kai „Crvena Zvezda“ žaidžia labai lėtą ir nerezultatyvų krepšinį. Atsižvelgiant į tai, TOPsport prognozuoja, jog nė viena komanda nepasieks 75 taškų ribos.