Eurolyga 2021: ASVEL – „Žalgiris“ apžvalga

By 2021-10-01 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgiris“ jau šį vakarą pradės savo kelionę 2021-22 metų sezono Eurolygos turnyre. Pirmasis Lietuvos čempionų testas – Vilerbano ASVEL klubas.

Sunkiai sezonui pasiruošime atrodęs ir taip pat jį nelengvai pradėjęs „Žalgiris“ į Prancūzija išvyko kaip mačo autsaideris, tačiau tai mėgins pakeisti jau penktadienio vakarą.

„Žalgiris“ – ASVEL istorija

ASVEL tai bus jau trečias sezonas po sugrįžimo į Eurolygą ir kol kas statistika yra kauniečių pusėje. Nuo ASVEL sugrįžimo, komandos susitiko keturis kartus ir visuose mačuose triumfavo „Žalgiris“.

Dar 2019-20 metų sezone, vadovaujant Šarūnui Jasikevičiui, „Žalgiris“ namuose ASVEL įveikė 70:56, o išvykoje iškovojo pergalę 79:74.

Praėjusį sezoną, kai komandos vairą perėmė Martinas Schilleris, žalgiriečiai išvykoje laimėjo 83:74, o namuose varžovus įveikė 85:75.

Per visą klubų istoriją „Žalgiris“ ir ASVEL buvo susitikę 8 kartus ir ASVEL laimėjo vos dukart. Kartą tai padarė 2004-aisiais ir kartą – 2009-aisiais.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Stringanti „Žalgirio“ gynyba

Žalgiriečiai pasiruošimo etape per penkerias rungtynes neiškovojo nė vienos pergalės, o prasidėjus sezonui vargo su kiekvienu sutiktu varžovu.

Sezono atidarymo mače „Žalgiris“ lygos naujokę Jonavą įveikė 86:80, vėliau tik po dviejų pratęsimų kovos 105:100 palaužė Alytaus „Dzūkiją“ ir dar šią savaitę 76:69 įveikė Panevėžio „Lietkabelį“.

Komandinė gynyba prieš „Lietkabelį“ po ilgosios pertraukos kaip reikiant pasitaisė, tačiau „Žalgirio“ fanai vis tiek turi dėl ko nerimauti.

Komandos lyderiu abejose aikštės pusėse turintis tapti Emmanuelis Mudiay kol kas nedemonstruoja to, ko iš jo tikisi tiek kauniečių trenerių štabas, tiek fanai. E. Mudiay LKL pirmenybėse per 24 atakas, kuriose tiesiogiai buvo įsitraukęs gynybiniuose veiksmuose, leido varžovams pelnyti net 41 tašką. Tai yra prasčiausias visos lygos rodiklis.

Legionierius kol kas viską kompensuoja puolimu ir vidutiniškai renka po 14,3 taško, 4,3 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 13,7 naudingumo balų.

ASVEL situacija

Šio vakaro aikštės šeimininkai tik šiandien ir pradės savąjį sezoną. ASVEL kol kas nėra sužaidę nė vienų oficialių rungtynių ir turėjo tenkintis tik draugiškais mačias.

Verta pažymėti, jog pasiruošimo cikle ASVEL 62:71 nusileido Berlyno ALBA, bet 76:63 įveikė Milano „Olimpia“. Tiesa, paskutiniame pasiruošimo mače ASVEL nusileido Prancūzijos lygos naujokei.

Negana to, Eurolygos atidarymo mače ASVEL ekipai nepadės vienas ekipos lyderių Davidas Lighty.

TOPsport prognozė

TOPsport lažybininkai laukia įnirtingos kovos, tačiau nežymiais mačo favoritais laiko aikštės šeimininkus. „Žalgirio“ ekipos galimybės triumfuoti yra vertinamos 45 proc., o ASVEL – 55 proc.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog rezultatyviausiu rungtynių žaidėju turėtų tapti E. Mudiay, kuriam yra prognozuojami 14 taškų. Prie lyderių taip pat turėtų būti Joffrey Lauvergne (11 taškų), Lukas Lekavičius bei Janis Strelniekis (po 9 taškus).