Ekspertai teigiamai vertina „Žalgirio“ šansus nutraukti savo nesėkmių seriją prieš „Zenit“

By 2020-11-26 1 gruodžio, 2020 Lažybos, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgiris“ per paskutines šešerias rungtynes Eurolygoje pralaimėjo penkis kartus, o šiuo metu turi keturių nesėkmių iš eilės seriją. Vis dėlto, kauniečiai šią seriją mėgins nutraukti šį vakarą savo namų arenoje priimdama Sankt Peterburko „Zenit“, kuriai tai yra dviguba savaitė.

Rusijos ekipa dėl COVID-19 viruso praleido net keturias rungtynes, tačiau jau šios savaitės pirmadienį sužaidė vieną iš praleistų mačų. Jame „Zenit“ 77:70 palaužė Roko Giedraičio atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“, su kuria kovojo Ispanijoje. Į Lietuvą atvykę „Zenit“ krepšininkai mėgins iškovoti jau šeštąją pergalę per aštuonerias rungtynes. Iki šiol „Zenit“ suklupo tik prieš Pirėjo „Olympiacos“ (66:75) ir Maskvos srities „Chimki“ (83:88).

„Zenit“ ekipa per susitikimą renka vos po 73,1 taško. Nespindintį „Zenit“ puolimą kompensuoja nuostabi gynyba: 70,1 taško per rungtynes. Sankt Peterburgo ekipa šį sezoną Eurolygoje per septynerias rungtynes vos kartą praleido daugiau negu 75 taškus. Būtent abu kartus, kai Rusijos klubas pralaimėjo, jie praleido daugiausiai taškų šį sezoną (75 ir 88).

Tuo tarpu kauniečiai savo gynyba negali pasigirti, tačiau išsiskiria savo puolimu. „Žalgiris“ pralaimėtuose mačuose šį sezoną praleidžia net po 90,8 taško, kai laimėtuose susitikimuose praleidžia tik po 70,6. „Žalgiris“ laimėjo visus penkis susitikimus, kai savo varžovus sulaikė iki 74 taškų. Tuo tarpu puolime kauniečiai kol kas nestringa ir vidutiniškai renka po 79,8 taško (4 vieta) ir nuostabiai pataiko iš trijų taškų zonos – 41,3 proc. (1 vieta).

TOPsport ekspertai abejoja, kad „Zenit“ komandai pavyks sustabdyti žalgiriečių puolimą, o tai ir atneš Lietuvos čempionams pirmąją pergalę lapkričio mėnesį Eurolygoje. TOPsport lažybininkai „Žalgirio“ galimybes vertina 55 proc., o „Zenit“ – 45 proc.

Prognozuojama, kad „Žalgiris“ pasieks savo vidurkį ir susitikimą užbaigs su 79 taškais, o „Zenit“ sugebės sulaikyti su 75.

TOPsport prognozuoja, jog rezultatyviausi abiejų komandų žaidėjai bus lietuviai. Marius Grigonis turėtų užbaigti susitikimą su 14 taškų, o Artūras Gudaitis – 10.

Visi mačo statymai.