E.Stanionio laukimas baigtas: titulo gynyba vyks prieš V. Ortizą

By 2022-12-13 Sporto apžvalgos

WBA organizacijos reguliariojo pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono lietuvio Eimanto Stanionio laukimas pagaliau baigtas: pirmadienio naktį Lietuvos laiku E.Stanionis pranešė, kad pagaliau buvo susitarta dėl kovos su amerikiečiu Vergilu Ortizu jaunesniuoju, kuri įvyks 2023 m. pirmoje dalyje, tikėtina, kad vasarį.

TOP SPORT turima informacija, Eimanto Saniono kovos vertė yra 2,3 mln. JAV dolerių. Vis dėlto, primenama, jog iš šios sumos bus išskaičiuoti organizaciniai mokesčiai ir tik likusį prizinį fondą dalinasi kovotojai. Kiekvienas kovotojas taip pat vykdo tolimesnius įsipareigojimus ir savo laimėjimą dalinasi su organizatoriais, vadyba ir likusia savo komandos dalimi. Spaudoje pasirodę pranešimai apie milijoninius uždarbius – nėra tikslūs.

„Pagaliau mano svajonė išsipildė, o per ateinančias 90 dienų turėsiu didžiausią savo karjeros išbandymą, tačiau tai mane veda į priekį, o vakar užsikūrė naujas dar galingesnis variklis ir tikiu, kad sunkus darbas – atsiperka“, – kalbėjo pasaulio bokso čempionas E. Stanionis.

„Ryte pamačius tokias naujienas, negalėjau pagalvoti apie geresnę 2023 metų pradžią kalbant apie aukšto meistriškumo sportą. Tai geriausia naujiena kovinio sporto gerbėjams“, – kalbėjo TOP SPORT generalinis direktorius Gintaras Staniulis.

WBA buvo įpareigojusi E.Stanionio ir V.Ortizo komandas susitarti per 30 dienų, tačiau gruodžio 12-ą įvyko WBA metinis suvažiavimas Orlande, kur dėl šios kovos įvyko aukcionas. Skelbiama, kad šios kovos teises laimėjo „Golden Boy Promotions“, sumokėjusi 2,3 mln. JAV dolerių, o „TBG Promotions“ su 2,1 mln. JAV dolerių pasiūlymu buvo antroje vietoje.

E.Stanionis ilgą laiką buvo siejamas su kova prieš 3 pasaulio čempiono diržus turintį amerikietį Errolą Spence‘ą, bet pastarasis susikaus su WBC reitingo lyderiu Keithu Thurmanu. Teigiama, kad E.Stanionio ir V.Ortizo kovos laimėtojas vėliau turės teisę susitikti su E.Spence‘o ir K.Thurmano kovos laimėtoju.

„Man patinka Ortizo kovos stilius. Kadangi jis kovėsi toje pačioje svorio kategorijoje, tai stebėdavau jo pasirodymus. Jis yra kietas ir stiprus vyrukas. Kai žinau, kad ringe manęs lauks toks stiprus priešininkas, tai man suteikia motyvacijos ryte pakilti iš lovos ir treniruotis dar sunkiau nei anksčiau. Iš stilistinės pusės tai bus labai gera kova. Ringe užvirs tikras karas“, – prieš kelias savaites kalbėjo E.Stanionis.

Primename, kad V.Ortizas dar rugsėjo viduryje oficialiai kreipėsi į WBA ir pareikalavo kovos su E.Stanioniu. V.Ortizas pernai 8-ajame raunde techniniu nokautu nugalėjo buvusį titulinės kovos dalyvį Egidijų Kavaliauską.