Dvigubą Eurolygos savaitę pergale siekiantis užbaigti „Žalgiris“ – autsaideris Atėnuose

Kauno „Žalgirio“ ekipa dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo pergale Serbijoje, kur parklupdė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą ir ją bandys užbaigti pergale Graikijoje, kur susirems su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Šios rungtynės bus ypatingos nuostabią sportinę formą demonstruojančiam Lukui Lekavičiui, kuris šią vasarą būtent iš „Panathinaikos“ sugrįžo į „Žalgirio“ gretas. Dvejus metus Atėnuose praleidęs ir daug pasireikšti negavęs L. Lekavičius pastaruoju metu demonstruoja puikų žaidimą ir bus vienas iš esminių faktorių Graikijoje siekiant pergalės.

Pastarąsias trejas rungtynes L. Lekavičius renka po 20,3 taško ir 21 naudingumo balą. Lyderio vaidmenį perėmęs įžaidėjęs turės, ką įrodyti ir prieš „Panathinaikos“. Pirmose rungtynėse prieš Atėnų komandą namuose L. Lekavičius pelnė 14 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų. Tuo metu tai buvo antros naudingiausios ir rezultatyviausios šio sezono rungtynės Eurolygoje įžaidėjui.

Tiesa, tuomet „Žalgiris“ po tikro trilerio 85:86 nusileido svečiams iš Atėnų.

Tris pergales per pastarąsias ketverias rungtynes iškovojęs „Žalgiris“ medžios antrąją pergalę jau šią savaitę, taip pat kaip ir „Panathinaikos“. Atėnų ekipa namuose šią savaitę jau įveikė Miuncheno „Bayern“ krepšininkus 98:83.

„Panathinaikos“ šiuo metu turi net penkiomis pergalėmis daugiau negu žalgiriečiai ir žengia šeštoje turnyrinės lentelės vietoje. Tuo tarpu „Žalgiris“ su 6 laimėjimais yra 15-as.

Būtent į tai atsižvelgę TOPsport lažybininkai prognozuoja ir tendencingą rezultatą. TOPsport ekspertai „Panathinaikos“ pergalės galimybes vertina 71 proc., kai „Žalgirio“ – 29 proc.

Tiesa, ekspertai autsaideriais „Žalgirį“ laikė ir kovoje su „Crvena Zvezda“. Tuomet kauniečių galimybės buvo vertinamos 40 proc.

TOPsport lažybininkai mano, kad L. Lekavičius pelnys 11 taškų, o už jį rezultatyviau rungtyniaus tik Zachas LeDay. Lažybininkai prognozuoja, kad rezultatyviausi rungtynių žaidėjai bus Jimmeris Fredette’as, Nickas Calathesas bei DeShaunas Thomasas.