Didžiulė autsaiderių etiketė „Žalgiriui“ gali sutrukdyti pratęsti dvi sėkmingas serijas

Kauno „Žalgirio“ ekipa pagaliau išbrido iš pralaimėjimų liūno Eurolygoje ir jau šį vakarą mėgins pratęsti sėkmingą seriją ir iškovoti trečiąją pergalę iš eilės.

Nors kauniečiai praėjusį savaitgalį patyrė pirmąjį pralaimėjimą LKL pirmenybėse šį sezoną ir Madride bus ryškūs autsaideriai, sezono pradžioje „Žalgiris“ jau buvo įveikęs Madrido „Real“. Tuomet kauniečiai namuose šventė pergalę 86:73.

„Žalgiris“ prieš „Real“ pataikė 50 proc. mestų tritaškių (8/16) ir su dabartinėmis problemos dėl pataikymo iš toli nesusidūrė. Tose rungtynėse vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė Zachas LeDay ir Nigelsi Hayesas. Pastarasis pataikė 3 tritaškius iš 5 ir surinko 15 taškų, kai Z. Leday surinko net 26 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir iš viso surinko 35 naudingumo balus.

Kauniečiams tose rungtynėse pavyko sustabdyti varžovų lyderius ir vienintelis Anthony Randolphas surinko dviženklį taškų skaičių – 15.

„Žalgiris“ rungtynėse su „Real“ reikalus išsprendė ketvirtajame kėlinyje. Dar prieš jį kauniečiai atsiliko 57:60, tačiau lemiamą ketvirtį laimėjo 29:13 ir dar tada iškovojo pirmąją sezono pergalę Eurolygoje.

„Žalgiris“ į šias rungtynes žengia pakiliomis nuotaikomis, kadangi nutraukė 9 pralaimėjimų seriją, kai įveikė Miuncheno „Bayern“ (98:73) bei namuose palaužė Tel Avivo „Maccabi“ (73:68). Negana to, kauniečiai yra laimėję pastaruosius du susitikimus su Madrido ekipa po to, kai buvo pralaimėję 11 kartų iš eilės.

Tuo tarpu „Real“ ekipos sąskaitoje yra kur kas ilgesnė pergalių serija. Karališkasis klubas laimėjo net 12 kartų iš eilės, o šį sezoną namuose dar nė karto nepralaimėjimo. Visi trys „Real“ pralaimėjimai buvo patirti išvykose.

Eurolygoje dominuojanti „Real“ bus ryški favoritė ir šio vakaro rungtynėse. TOPsport lažybininkai „Real“ ekipos šansus iškovoti pergalę vertina 80 proc., kai „Žalgirio“ – 20 proc. TOPsport ekspertai mano, kad „Real“ laimės 21 arba daugiau taškų skirtumu.

Šį kartą kauniečiais netiki ir fanai, kurių 75 proc. pasirinko „Real“ pergalę, o likę 25 proc. – „Žalgirio“.