Didysis futbolas startavo: lyderių kluptelėjimai, užtikrinti milžinai Prancūzijoje ir Ispanijoje bei italų laukimas

By 2021-08-17 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Didysis futbolo sezonas jau startavo ir prikaustė populiariausio sporto pasaulyje fanus prie televizijos ekranų.

Startą didžiajam futbolui davė Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybės, kuriose jau yra sužaisti du turai. Tuo tarpu Vokietijos „Bundesliga“, Ispanijos „La Liga“ ir Anglijos „Premier league“ startavo praėjusį savaitgalį. Vienintelė iš didžiųjų penkių Europos lygų Italijos „Serie A“ dar nepradėjo savojo sezono, tačiau jį pradės šį savaitgalį.

Prancūzijos „Ligue 1“

Aukščiausioji Prancūzijos lyga šį sezoną sulauks daug daugiau dėmesio negu įprastai. Vienas geriausių visų laikų futbolininkų Lionelis Messi persikėlė į „Ligue 1“ daugkartinių čempionų ir praėjusio sezono vicečempionų Paryžiaus „Saint-Germain“ gretas. Nesuvokiamo dėmesio iš PSG fanų sulaukęs argentinietis jau dabar kelia kur kas didesnį ažiotažą Prancūzijos pirmajame divizione negu įprastai.

Tiesa, L. Messi su PSG marškinėliais debiutuoti dar nespėjo, tačiau tai nesutrukdė paryžiečiams sezoną pradėti sėkmingai. PSG sezono starte 2:1 įveikė „Troyes“ ir 4:2 susitvarkė su „Strasbourg“ ekipa.

Su PSG po 6 taškus iš tiek pat galimų taip pat turi „Angers“ ir „Clermont Foot“ ekipos. Tuo tarpu praėjusio sezono čempionė „Lille“ po dviejų turų turi vos 1 tašką ir rikiuojasi 18-oje vietoje.

Po to, kai PSG pasipildė tokiais žaidėjais kaip L. Messi, Sergio Ramosas, Gini Wijnaldumas bei Achrafas Hakimi, neliko nė menkiausių abejonių, kas taps Prancūzijos čempionais. TOPsport ekspertai PSG tikimybę iškovoti titulą vertina net 95 proc. Dėl titulo realiausiai gali pakovoti Lijono „Olympique“, „AS Monaco“ ir jau minėtoji „Lille“.

Anglijos „Premier league“

Bene stipriausia ir populiariausia nacionalinė futbolo lyga startavo praėjusį savaitgalį ir jame buvo galima išvysti ir pirmąją staigmeną. Titulą ginanti bei Jacku Grealishu pasipildžiusi „Manchester City“ sezono starte 0:1 suklupo prieš „Tottenham Hotspur“ ekipą, kuriai nepadėjo didžiausia klubo žvaigždė Harry Kane‘as.

Sezoną itin galingai pradėjo ir ambicijų dėl titulo kovoti neslepiančios „Manchester United“ (5:1 prieš „Leeds“), „Chelsea“ (3:0 prieš „Crystal Palace“) bei „Liverpool“ (3:0 prieš „Norwich City“). Pirmajame „Premier“ lygos ture nebuvo užfiksuotos nė vienos lygiosios ir antroje lentelės pusėje atsidūrė tokios komandos kaip „Man City“, „Wolves“ ar „Arsenal“.

Nepaisant sunkaus sezono starto, TOPsport ekspertai „Man City“ vis tiek laiko „Premier“ lygos favorite. „Miestiečių“ šansus iškovoti dar vieną titulą TOPsport vertina 40 proc. Tuo tarpu „Chelsea“ tikimybė triumfuoti yra vertinama 22 proc., „Liverpool“ – 18 proc., o „Manchester United“ – 15 proc.

TOPsport ekspertai mano, jog po sezono į  „Championship“ pirmenybes iškris „Norwich City“, „Watford“ bei „Brentford“ klubai.

Bayern strategas J. Nagelsmann

Vokietijos „Bundesliga“

Stipriausia Vokietijos futbolo lyga taip pat startavo su staigmena. Sunkiai pasiruošimo etape atrodžiusi „Bundesliga“ čempionė savo formą perkėlė ir į sezono startą. Miuncheno „Bayern“ pirmajame sezono ture sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Borussia Monchengladbach“ ekipa.

Juliano Nagelsmanno era Bavarijoje prasidėjo kiek sudėtingai, tačiau vokietis susidūrė su traumomis gynėjų grandyje ir kol kas turi tvarkytis į pagalbą pasikvietęs „Bayern“ jaunimą. Lygiosiomis sezoną pradėjo ir Leverkuseno „Bayer“, kuris taip pat 1:1 sužaidė su Berlyno „Union“. Tuo tarpu kita reali pretendentė kovoti dėl titulo „RB Leipzig“ sezoną pradėjo pralaimėjimu 0:1 „Mainz“ ekipai.

Sezoną itin galingai pradėjo „Stuttgart“ (5:1 prieš „Furth“), „Hoffenheim“ (4:0 prieš „Augsburg“) bei Dortmundo „Borussia“ (5:2 prieš Frankfurto „Eintracht“).

Nemažai pokyčių išgyvenantis „Bayern“ šį sezoną nebus toks ryškus favoritas „Bundesliga“ pirmenybėse, tačiau šios etiketės vis tiek nepraranda. Miuncheno ekipos galimybės iškovoti titulą yra vertinamos 70 proc. Jiems didžiausią iššūkį galėtų mesti „Borussia“ (20 proc.) arba „RB Leipzig“ (5 proc.).

Ispanijos „La Liga“

Sezoną jau pradėjo ir Ispanijos stipriausios ekipos ir šioje lygoje pavyko išvengti staigmenų ir nemalonių slystelėjimų lygos milžinams. Visos praėjusio sezono keturios stipriausios komandos startavo pergalėmis ir jau dabar įsitaisė geriausiųjų ketverte.

Madrido „Real“ sezono starte 4:1 susitvarkė su „Alaves“, „Barcelona“ 4:2 nugalėjo „Real Sociedad“, dvejomis raudonomis kortelėmis pažymėtame mače Madrido „Atletico“ 2:1 palaužė „Celta Vigo“, o „Sevilla“ 3:0 susidorojo su „Rayo Vallecano“. Pergalę taip pat iškovojo ir „Valencia“ (1:0 prieš „Getafe“), kai tuo tarpu visos kitos pirmojo turo rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

„La Liga“ populiarumas šį sezoną turėtų šiek tiek sumažėti. „Barcą“ paliko mega žvaigždė L. Messi, o „Real“ paliko klubo veidas bei kapitonas S. Ramosas. Ne pačius geriausius laikus išgyvenantys ispanų milžinai turės kaip reikiant pakovoti dėl „La Liga“ titulo, kurį mėgins susigrąžinti iš „Atletico“.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai mano, jog „La Liga“ titulas liks Madride, tačiau kitoje barikadų pusėje ir šį sezoną favorite laiko „Real“ ekipą. „Karališkojo klubo“ galimybės triumfuoti yra vertinamos 40 proc., „Barcos“ šansai vertinami 30 proc., o „Atletico“ – 20 proc. Kiek prasčiau yra vertinama puikią kovą praėjusį sezoną pateikusi „Sevilla“ – 8 proc.

Cristiano Ronaldo to leave Juventus and make Real Madrid return? 'I wouldn't be surprised', says Portugal teammate Jose Fonte

Juventus žvaigždė C. Ronaldo

Italijos „Seria A“

Vienintelė iš didžiųjų lygų dar nestartavusi „Seria A“ savo sezoną pradės šį šeštadienį. Po praėjusio sezono, kai Italijoje dominavo Milano „Inter“, kilo klausimas: ar gali kas sustabdyti dabartinius Italijos čempionus?

TOPsport ekspertai mano, jog Romelu Lukaku pardavęs „Inter“ nesugebės išlaikyti savo pozicijos viršūnėje ir „Serie A“ titulą susigrąžins Cristiano Ronaldo vedama Turino „Juventus“. Pastarosios šansus TOPsport ekspertai vertina 50 proc., kai „Inter“ – 20 proc.

Kortas šioms dviem ekipoms gali sumaišyti „Atalanta“ (10 proc.), „Napoli“ (8 proc.), „AC Milan“ (7 proc.) ar „AS Roma“ (4 proc.).