Daugiau negu rungtynės: ar „Žalgiris“ pajėgus nukauti CSKA?

By 2021-01-13 Lažybos

Eurolygos 19-asis turas duoda startą dvigubai savaitei, tačiau Kauno „Žalgirio“ dvikova viduryje savaitės bus kitokia negu visos kitos sezono rungtynės. Lietuvai reikšmingą sausio 13-ąją žalgiriečiai stoja į kovą su stipriausia Rusijos ekipa Maskvos CSKA.

Eurolygoje pirmaujanti Rusijos milžinė po 18 rungtynių turi 14 pergalių, tačiau nedaug nuo jų atsilieka ir „Žalgiris“, kuris per 18 rungtynių iškovojo 11 pergalių. Principinėje „Žalgirio“ ir CSKA dvikovoje yra laukiama net ir žiūrovų. Prieš sirgalius žalgiriečiai žais ir penktadienį, kai taip pat Rusijoje susigrums su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Neįtikėtinai rungtyniavusi CSKA ekipa buvo iškovojusi net 11 pergalių iš eilės, tačiau praėjusiame ture 93:95 nusileido Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams. Negana to, CSKA prieš žalgiriečius kovos be dviejų itin svarbių krepšininkų: Willo Clyburno ir Danielio Hacketto. Dėl šios priežasties dar daugiau atsakomybės kris ant Mike‘o Jameso pečių.

Kauniečiai praėjusią savaitę pademonstravo, jog geba puikiai žaisti prieš vieno žmogaus kariauną, kai susitvarkė su Aleksejaus Švedo vedama Maskvos srities „Chimki“ 102:75 bei užfiksavo šeštą pergalę paeiliui. Nors A. Švedas ir pelė 22 taškus, tačiau jam prireikė net 18 metimų iš žaidimo, kad tai padarytų.

CSKA turėtų dar labiau trūkti W. Clyburno dėl „Žalgirio“ situacijos. Akivaizdžią skylę lengvojo krašto pozicijoje turintys Lietuvos čempionai turėjo problemų ir pirmajame Eurolygos rate, kai nusileido CSKA keipai 78:87. Tuomet W. Clyburnas pelnė 13 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir ketvirtajame kėlinyje pataikė du itin sudėtingus tritaškius, kurie ir padėjo CSKA klubui išnešti sveiką kailį.

Kaip ir Kaune, taip ir Maskvoje svarbiausia užduotis vis tiek išliks sustabdyti CSKA variklį M. Jamesą. „Žalgirio“ arenoje amerikietis pelnė 27 takus ir surinko 32 naudingumo balus pridėdamas 5 rezultatyvius perdavimus. Kol kas M. Jamesas šį sezoną vos kartą nepasiekė dviženklės taškų sumos, kai į Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšį įmetė 9 taškus, o CSKA pralaimėjo. Tiesa, prie jų jis pridėjo 8 rezultatyvius perdavimus.

Per 11 laimėtų rungtynių seriją įžaidėjas rinko neįtikėtinus vidurkius: 23,7 taško, 6,2 rezultatyvaus perdavimo, 3,9 atkovoto kamuolio ir net 23,7 naudingumo balų. Per šią atkarpą įžaidėjas pataikė net 33 tritaškius ir tai darė 40,2 proc. tikslumu.

Nepaisant to, jog „Žalgiris“ šiuo metu yra ant bangos, kai tuo tarpu CSKA susidūrė su problemomis, būtent pastaroji yra šio mačo favoritė. TOPsport lažybininkai CSKA šansus iškovoti pergalę vertina 80 proc., kai žalgiriečių galimybės yra vertinamos 20 proc.

Visi rungtynių statymai.