Dar vienas Lietuvos finalas: ar gali M. Griškonis parvežti pirmąjį medalį?

By 2021-07-29 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos Olimpinė rinktinė Tokijuje vis dar išlieka be medalių, tačiau šį kartą tai pakeisti mėgins irkluotojas Mindaugas Griškonis.

Vienvietininkas pusfinalio etape į priekį praleido tik du varžovus, o trečiosios vietos pakako lietuviui patekti į pirmąjį Olimpinių žaidynių finalą karjeroje. Iki tol M. Griškonis tiek Pekino, Tiek Londono olimpinėse žaidynėse iš kovos dėl medalių pasitraukė po pusfinalio etapo.

Tiesa, lietuvis savo kolekcijoje turi olimpinį medalį, kai Rio olimpiadoje iškovojo bronzą su Sauliumi Ritteriu. Vis dėlto, M. Griškoniui dar trūksta vienvietininko medalio.

Artėjančią naktį finale plauksiantis lietuvis grumsis su rimta kompanija. Finale plauks dukart pasaulio ir kartą Europos čempionas Kjetilas Borchas, kuris 2016-aisiais Rio de Žaneiro Olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį. Rimtas pretendentas į aukso medalį bus ir danas Sverri Nielsenas, kuris yra Europos čempionas ir pasaulio vicečempionas.

Finale varžysis ir bene įspūdingiausią apdovanojimų kolekciją turintis kroatas Damiras Martinas. Olimpietis yra dukart tapęs Europos čempionu, dukart pasaulio čempionu, yra iškovojęs tris pasaulio čempionato sidabro medalius, vieną bronzos Europos čempionate ir du sidabro medalius Olimpinėse žaidynėse.

Nors M. Griškonis gali pasigirti net trimis Europos čempionato aukso medaliais, dviem pasaulio čempionato bronzos medaliais, jis bus šio finalo autsaideris.

TOPsport ekspertai lietuvio galimybę iškovoti aukso medalį laiko tik teorine. Didžiausiu favoritu bus norvegas K. Borchas, danas S. Nielsenas ir dar tik į irkluotojų elitą bandantis žengti graikas Stefanos Ntouskos.

TOPsport lažybininkai lietuvio galimybes iškovoti bet kokios prabos olimpinį medalį vertina 25 proc.