Dakaro ralis 2022: kas bus greičiausias iš lietuvių?

By 2021-12-30 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Ilgai lauktas ir galiausiai sulauktas 2022-ųjų metų Dakaro ralis per dvi savaites atsakys į itin daug klausimų.

Saudo Arabijos dykumoje 44-ajame Dakaro ralyje važiuos net 578 lenktynininkai, o didžiąją dalį sudarys motociklai – 149. Savo delegaciją į Dakarą siunčia ir Lietuva, o automobilių įskaitoje važiuos net keturi mūsų šalies atstovai: Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius bei Gintas Petrus.

DAKARO LAŽYBOS

Tarp lietuvių yra tikrų Dakaro legendų: B. Vanagas bei A. Juknevičius. Dakaro legendomis yra laikomi tie lenktynininkai, kurie Dakaro ralyje važiavo bent 10 kartų. Nors V. Žala tokio statuso neturi, tačiau jį turės jo šturmanas – portugalas Paulo Fiuza.

Tuo tarpu G. Petrus išsiskiria lietuviška komanda – jo šturmanas yra lietuvis Šarūnas Paliokas. B. Vanagui padės portugalas Filipe Palmeiro, kuris taip pat yra Dakaro legenda, o A. Juknevičiui – latvis Didzis Zarinšas, kuriam tai yra debiutas Dakare.

Visi lietuviai Saudo Arabijoje važiuos su skirtingais automobiliais. B. Vanagas vairuos „Toyota Gazoo Racing Hilux“, V. Žala sės už „Mini John Cooper Works Rally“ vairo, A. Juknevičius už „Toyota Hilux 2016 IRS“, o G. Petrus – „MD Rally Sport Optimus Evo3“.

TOPsport lažybininkai įvertino ir lietuvių galimybes kovoje tarpusavyje. Šioje kategorijoje favoritais yra laikomi B. Vanagas bei V. Žala. Jų šansai, kad jie bus greičiausi iš visų lietuvių yra vertinami vienodai – po 35 proc.

Tuo tarpu A. Juknevičiaus galimybės yra vertinamos 20 proc., o G. Petraus galimybės tapti greičiausiu lietuviu 2022-ųjų Dakaro ralyje – 10 proc.