Charakterį pademonstravusiam „Žalgiriui“ – minimalūs šansai žengti į grupių etapą

By 2021-08-26 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos A lygos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ jau yra per žingsnį nuo istorijos. Sostinės futbolininkai yra vos per vieną pergalę nuo pirmojo UEFA rengiamų varžybų grupių etapo šalies istorijoje. Dar nė vienam Lietuvos klubui nepavyko prasibrauti į pagrindinį grupių etapą, o šį sezoną pradėjusi veikti UEFA Konferencijų lyga suteikė tokį šansą žalgiriečiams.

Čempionų lygos atrankoje vieną etapą įveikęs „Žalgiris“ iš kovos pasitraukė antrame, tačiau tokiu būdu iškrito į trečiąjį Europos lygos atrankos etapą. Ten „Žalgiriui“ sėkmės pritrūko ir dabar vilniečiai visus reikalus sprendžia paskutiniame Konferencijų lygos atrankos etape.

Namuose rimtą iššūkį Budės „Glimt“ ekipai metę žalgiriečiai į Norvegiją išvyko esant lygiam rezultatui – 2:2. „Žalgiris“ namuose 7-ąją minutę sugebėjo net ir išsiveržti į priekį, tačiau svečiai iš Norvegijos antrajame kėlinyje per 9 minutes rezultatą persvėrė savo naudai dviem greitais įvarčiais. „Žalgiris“ itin svarbų įvartį įmušė jau per pridėtą teisėjo laiką ir taip nulėmė, jog viskas spręsis Norvegijoje. Mačo nugalėtojas iškart keliaus į grupių etapą.

Tiesa, TOPsport ekspertai nemano, jog „Žalgiris“ turės daug šansų Budės mieste. Lažybininkai „Glimt“ ekipos šansus triumfuoti per pagrindinį laiką vertina 76 proc. „Žalgirio“ šansai triumfuoti po 90 minučių yra vertinami vos 9 proc., o tikimybė, jog mačas persikels į pratęsimą – 15 proc.

Tai, jog „Glimt“ žengs į grupių etapą bet kokiu būdu, TOPsport vertina net 90 proc. „Žalgirio“ šansai iškovoti istorinį kelialapį yra vertinami vos 10 proc.