Čempionų lygos starte nudegusiam „Rytui“ – niūrios prognozės Prancūzijoje

Į gilią duobę įkritęs Vilniaus „Rytas“ verčia nerimauti savo fanus, tačiau jau šį vakarą svarbiame mūšyje Prancūzijoje sieks nutraukti savo nesėkmių seriją.

„Rytas“ jau yra patyręs keturias nesėkmes iš eilės ir paskutinį kartą pergalės skonį jautė spalio 17-ąją, kai sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“ (98:60). Po to sekė pralaimėjimas Kauno „Žalgiriui“ (72:84), skaudus startas Čempionų lygoje prieš „Peristeri“ (88:106) ir dar dvi nesėkmės LKL pirmenybėse iš eilės – prieš Kėdainių „Nevėžį“ (94:100) ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (79:82).

Gynyboje stringantis „Rytas“ per šias keturias rungtynes vidutiniškai praleidžia net po 93 taškus. Kai iki šios nesėkmių serijos vilniečiai iškovojo šešias pergales iš tiek pat galimų ir į savo krepšį praleido po 76,5 taško.

Akivaizdu, kad šį vakarą su Strasburo SIG ekipa į kovą stosiantis „Rytas“ turės išspręsti reikalus gynyboje, norėdami galvoti apie pergalę. SIG ekipa šį sezoną laimėtose rungtynėse vidutiniškai meta po 86 taškus. Tuo tarpu pralaimėtuose susitikimuose renka po 77 taškus. SIG ekipa mėgins išnaudoti „Ryto“ skylėtą gynybą ir būtent tai gali Prancūzijos ekipai atverti kelią į antrąją pergalę FIBA Čempionų lygoje. SIG startavo 77:75 nugalėdama Rygos VEF.

Vis dėlto TOPsport ekspertai nemano, kad vilniečiams pavyks išspręsti paruoštas SIG užduotis. Lažybininkai šeimininkų šansus vertina 65 proc., kai „Ryto“ – 35 proc. Tiesa, šis procentas kiek pakilo, kai komandą papildė pajėgus aukštaūgis – Maurice‘as Ndour, kuris debiutavo jau ir LKL pirmenybėse.

TOPsport analitikai mano, jog SIG ekipa pasieks savo taškų vidurkį, kurį turi pergalingose rungtynėse, ir pasieks 86 taškus. Prognozuojama, jog SIG pergalę švęs 3-6 taškų skirtumu.