Čempionų lygos kulminacija: angliškame derbyje žiūrovai turėtų išvysti daugiau negu 90 minučių kovos

By 2019-05-31 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Čempionų lyga pasiekė didžiausią sezono kulminaciją – finalą, kuriame susitiks dvi Anglijos ekipos: Londono „Tottenham“ bei „Liverpool“. Pastaroji finale žais jau antrus metus iš eilės ir sieks iškovoti net šeštąjį Čempionų lygos trofėjų.

„Tottenham“ ekipa kovos vos dėl antrojo Čempionų lygos titulo klubo istorijoje ir pirmojo trofėjaus nuo 2008-ųjų, kai iškovojo Anglijos lygos taurę. Tiesa, pats „Liverpool“ klubas nuo 2012-ųjų nieko nelaimėjo, kai taip pat iškovojo lygos taurę.

Tai bus vos antras kartas Čempionų lygos istorijoje, kai finale susigrums Anglijos ekipos. 2007-08 metų sezone „Manchester United“ po 11 metrų baudinių serijos įveikė Londono „Chelsea“ ekipą.

Pažvelgus į abiejų ekipų istoriją, „Tottenham“ ir „Liverpool“ susirėmimas Madride bus 45-asis komandų mūšis tarpusavyje. Iki šiol „Tottenham“ laimėjo 12 kartų, „Liverpool“ – 20, o 12 kartų rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

„Liverpool“ ir „Tottenham“ tokio tipo finale, kuriame viskas yra nulemta per vienas rungtynes, kartu žaidė vos dukart, kai 1982-aisiais „Liverpool“ Anglijos futbolo lygos taurės mače iškovojo pergalę 3:1 prieš „Tottenham“. Tais pačiais metais „Liverpool“ „Community Shield“ taurėje buvo priversta pripažinti varžovų pranašumą 0:1.

Pažvelgus į pastarąsias komandų formas, čia kur kas geriau atrodo „Liverpool“. Antrąją vietą „Premier“ lygoje iškovojusi „Liverpool“ visuose turnyruose nuo kovo 10 dienos laimėjo net 14 susitikimų iš paskutinių 15. Vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas prieš „Barcelona“ ekipą Čempionų lygos pusfinalio starte.

Tuo tarpu „Tottenham“ per paskutines devynerias rungtynes pralaimėjo net šešis kartus ir taip prarado trečiąją poziciją „Premier“ lygoje.

Komandų susitikimai šį sezoną tarpusavyje taip pat atspindi viso sezono formas: „Liverpool“ abu kartus „Tottenham“ įveikė rezultatu 2:1.

Pastaruoju metu pranašesnė už „Tottenham“ buvusi „Liverpool“ ekipa bus šios poros favoritė, o jos pergalės šansus TOPsport lažybininkai vertina 50 proc. „Tottenham“ šansai laimėti yra vertinami 20 proc., o lygiosios – 30 proc.

Vis dėlto lažybininkai prognozuoja, kad pagrindinis rungtynių laikas pasibaigs esant lygiam rezultatui – 1:1 ir komandos keliaus į pratęsimą.

Lažybininkai taip pat realiausiu kandidatu pasižymėti mato Mohamedą Salah, kurio šansai įmušti įvartį į „Tottenham“ vartus yra vertinami 40 proc. Būtent „Tottenham“ yra ta komanda, į kurios vartus M. Salah yra įmušęs daugiausiai įvarčių per karjerą. Per aštuonis susitikimus egiptietis į „Tottenham“ vartus kamuolį pasiuntė penkis kartus.

„Tottenham“ gretose pasižymėti favoritu yra laikomas Harry Kane’as, kurio šansai yra vertinami 35 proc.