Čempionų lygos ketvirtfinalis: trys pusfinalio komandos jau aiškios?

Čempionų lygos ketvirtfinalio kovos startuoja jau šiandien ir kovą dėl vietos stipriausiųjų ketverte tęsia aštuonios geriausios šio sezono Čempionų lygos komandos: po tris klubus iš Anglijos ir Ispanijos bei po vieną iš Vokietijos ir Portugalijos.

Ketvirtfinalio etapas – įprastai pats įdomiausias, įnirtingiausias etapas Čempionų lygoje. Vis dėlto, šiais metais, panašu, kad šis etapas nebus toks, kaip įprastai. Bent jau ant popieriaus taip neatrodo.

Iš keturių ketvirtfinalio porų – net trijose matomas aiškus favoritas. Šį vakarą ketvirtfinalio etapą atidarys „Manchester City“ ir Madrido „Atletico“ bei „Benfica“ ir „Liverpool“ poros. Rytoj pirmąją ketvirtfinalio pusę uždarys „Villarreal“ ir Miuncheno „Bayern“ bei Londono „Chelsea“ ir Madrido „Real“.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Manchester City“ – Madrido „Atletico“

Anglijos ir Ispanijos čempionai – štai kaip vadinasi ši pora. „Man City“ praėjusį sezoną triumfavo Anglijos „Premier“ lygoje, kai „Atletico“ užkariavo Ispanijos „La Liga“ pirmenybes.

Vis dėlto, šis sezonas kol kas klostosi skirtingai abejoms ekipoms. „Miestiečiai“ triumfavo ir Čempionų lygos grupių etape paliekant Paryžiaus „Saint-Germain“, „RB Leipzig“ bei „Club Brugge“ už nugaros ir taip pat pirmauja „Premier“ lygoje.

Tuo tarpu „Atletico“ savo grupėje atsiliko nuo lyderės „Liverpool“ net 11 taškų ir trečioje vietoje likusią „Porto“ aplenkė vos dviem taškais. „Atletico“ grupių etape taip pat už nugaros paliko ir „AC Milan“. Šiuo metu „La Liga“ pirmenybėse žengia trečioje vietoje, turi tiek pat taškų, kiek ir antroje bei ketvirtoje esančios „Barcelona“ bei „Sevilla“ ir nuo lyderės „Real“ atsilieka jau 12 taškų.

TOPsport ekspertai Mančesteryje daug intrigos neįžvelgia ir pirmajame serijos mače aiškia favorite laiko šeimininkus. „Man City“ šansai seriją pradėti pergale yra vertinami 70 proc., lygiųjų tikimybė – 20 proc., o „Atletico“ pergalė – 10 proc.

TOPsport nemato daug intrigos ir pačioje kovoje dėl patekimo į kitą etapą. „Man City“ šansai žengti tolyn yra vertinami 80 proc., kai „Atletico“ – 20 proc.

„Benfica“ – „Liverpool“

Šios poros ekipos į Čempionų lyga prasibrovė visiškai skirtingais būdais. „Liverpool“ tapo „Premier“ lygos vicečempione, kai „Benfica‘ ekipai teko įveikti du kvalifikacijos etapus prieš patenkant į grupių varžybas.

Komandoms skirtingai sekėsi ir pačiame grupių etape. „Liverpool“ savo grupėje laimėjo visus šešis mačus prieš sezoną vadinamoje mirtininkų grupėje, kai „Benfica“ tik per tašką įšoko į aštuntfinalį. Tiesa, Portugalijos milžinė liko tik už „Bayern“ nugaros, o į Europos lygą išsiuntė pačią „Barcelona“ ekipą.

Vis dėlto, TOPsport lažybininkai mano, jog „Benfica“ kelias pasibaigs šiame etape. Jau Portugalijoje manoma, kad svečiai bus visiški favoritai ir lažybininkai „Liverpool“ šansus iškovoti pergalę vertina 70 proc. Lygiųjų tikimybė – 20 proc., o „Benfica“ – 10 proc.

Ekspertai yra įsitikinę, kad „Liverpool“ žengs į pusfinalį ir jos šansus vertina net 95 proc., kai „Benfica“ komandos galimybės vertinamos 5 proc.

Robert Lewandowski continues to set standard amid Bayern Munich speculation  | Sports | German football and major international sports news | DW |  08.03.2022

„Villarreal“ – Miuncheno „Bayern“

Panašios intrigos tikimasi ir trečioje ketvirtfinalio poroje. Vos 7-oje vietoje „La Liga“ pirmenybėse žengianti „Villarreal“ mėgins mesti iššūkį 10-ojo „Bundesliga“ titulo iš eilės link judančiai „Bayern“.

„Villarreal“ ir praėjusį sezoną finišavo septintoje vietoje, tačiau į Čempionų lygą pateko triumfavusi Europos lygoje. Čempionų lygoje ispanų atstovai grupių etape tik per tašką liko nuo pirmosios vietos į priekį praleisdama „Manchester United“, o už nugaros paliko „Atalanta“ bei „Young Boys“.

Tuo tarpu „Bayern“, komfortabiliai pirmaujanti vietiniame čempionate, grupių etape buvo viena iš trijų komandų laimėjusi kiekvieną mačą. „Bayern“ grupių etapą užbaigė įmušdama 22 ir praleisdama vos 3 įvarčius.

TOPsport ekspertai mače Ispanijoje laukia šiek tiek daugiau intrigos negu pirmuose dviejuose ketvirtfinaliuose. Vis dėlto, ryškia favorite vis tiek yra laikoma „Bayern“. Bavarų šansai pradėti seriją pergale yra vertinami 60 proc., lygiųjų tikimybė vertinama 25 proc., o „Villarrela“ pergalės galimybės – 15 proc.

Vis dėlto, intrigos kas pateks į kitą etapą, TOPsport nemato. „Bayern“ šansai vertinami 85 proc., o „Villarreal“ – 15 proc.

„Chelsea“ – Madrido „Real“

Tiek „Chelsea“, tiek „Real“ šiame sezone kėlė sau ambicingus tikslus ir vienai iš jų juos sekasi vykdyti kur kas geriau. Čempionų lygos nugalėtoja „Chelsea“ buvo nusitaikiusi ir į „Premier“ lygos titulą, tačiau kovoje dėl jo „mėlynieji“ jau nebedalyvauja. Vis dėlto, apginti Čempionų lygos titulą yra dar visos galimybės.

Tuo tarpu „Real“, po prastoko praėjusio sezono, rodo atsigavimo ženklus. „La Liga“ pirmenybėse sparčiai judama čempionų vardo link, Čempionų lygoje įspūdingai eliminuota Paryžiaus „Saint-Germain“, o ketvirtfinalyje visi šansai žengti tolyn.

TOPsport, pirmajame mače, kuris vyks Londone, mato itin daug intrigos. „Chelsea“ galimybės triumfuoti vertinamos 50 proc., lygiųjų tikimybė 27 proc., o „Real“ šansai laimėti – 23 proc.

Šansai žengti į pusfinalį yra vertinami beveik vienodai, tačiau nežymia favorite yra laikoma „Chelsea“. Anglijos atstovų galimybės eiti tolyn yra vertinamos 52 proc., o „Real“ šansai eliminuoti čempionus – 47 proc.