Čempionų lygos ketvirtfinalio startas: dominuojanti „Man City“ ir „Liverpool“ revanšas (KONKURSAS)

By 2021-04-06 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Čempionų lygoje jau paaiškėjo 8 stipriausios komandos, o jos jau šią savaitę pradės ketvirtfinalio kovas dėl vietos pusfinalyje.

Tarp 8 stipriausių komandų pateko trys Anglijos klubai: „Manchester City“, „Liverpool“ bei Londono „Chelsea“. Čia taip pat kovos dvi Vokietijos ekipos Miuncheno „Bayern“ bei Dortmundo „Borussia“ bei po vieną klubą iš Prancūzijos (Paryžiaus „Saint-Germain“), Portugalijos („Porto“) bei Ispanijos (Madrido „Real“).

Šį  vakarą ketvirtfinalių kovas pradės jau dvi poros, kai susigrums „Man City“ ir „Borussia“ bei bus pakartotas 2018-ųjų Čempionų lygos finalas ir susikaus „Real“ bei „Liverpool“. Šias poras futbolo ekspertai vertina visiškai skirtingai ir tik vienoje poroje mato didelę intrigą.

Manchester City“ – Dortmundo „Borussia“

Anglijoje dominuojanti „Manchester City“ Čempionų lygos atkrintamųjų etape jau susitvarkė su kita Vokietijos ekipa, kai aštuntfinalyje du kartus 2:0 įveikė „Borussia Monchengladbach“ futbolininkus. „Man City“ kol kas dar nė karto nėra pralaimėjusi šį sezoną Čempionų lygoje ir grupių etapą užbaigė su 5 pergalėmis bei 1 pralaimėjimu. Pepo Guardiola auklėtiniai jau yra beveik viską išsprendę vietiniame fronte ir gali pradėti koncentruotis į Čempionų lygą.

„Borussia“, tuo tarpu, yra sudėtingesnėje situacijoje. Dortmundo ekipai teko gerokai pavargti, kad perkoptų „Sevilla“ barjerą, kai pirmajame mače savo varžovus įveikė 3:2, o atsakomosiose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 2:2. Grupių etape Vokietijos ekipa su 4 pergalėmis, lygiosiomis ir pralaimėjimu užėmė pirmąją vietą. Tiesa, vietinėse pirmenybėse „Borussia“ kaip reikiant stringa ir šiuo metu kovoja tik dėl vietos kito sezono Europos lygoje.

TOPsport ekspertai šioje poroje mato akivaizdžius favoritus ir net neabejoja, jog būtent „Man City“ žengs į kitą etapą. „Miestiečių“ galimybės triumfuoti yra vertinamos 85 proc., kai „Borussia“ galimybės žengti į pusfinalį – 15 proc.

Madrido „Real“ – „Liverpool“

2018-aisiais Čempionų lygos finale „Liverpool“ 3:1 įveikęs „Real“ nuo to laiko su Jurgeno Kloppo auklėtiniais taip ir nesusitiko. Dar kartą savo varžovus iš Anglijos bandysianti įveikti „Real“ turi problemų „La Liga“ pirmenybėse, tačiau Čempionų lygoje pagaliau pradeda įsibėgėti. Aštuntfinalyje bendru rezultatu 4:1 buvo įveikta „Atalanta“ ir tai parodė pirmuosius Zinadine‘o Zidane‘o ekipos atsigavimo ženklus. „Real“ grupių etape vos su trimis pergalėmis sugebėjo užimti pirmąją vietą ir surinkę vos 10 taškų tapo mažiausiai taškų turinčia grupės nugalėtoja šiame sezone. Šį sezoną buvo net aštuonios antras vietas užėmusios komandos, kurios būtų aplenkusios „Real“ turnyrinėje lentelėje.

Tiesa, ne ką geresniu sezonu gali pasigirti ir „Liverpool“. Praradę jau net teorinius šansus kautis dėl „Premier“ lygos titulo, J. Kloppo auklėtiniai deda visas pastangas, kad patektų į Anglijos TOP-4 bei kitą sezoną galėtų žaisti Čempionų lygoje. Tiesa, nors „Liverpool“ visiškai subyrėjo „Premier“ lygoje, Čempionų lygoje jie atrodo užtikrinčiau ir su 4 pergalėmis, 1 lygiosiomis ir 1 pralaimėjimu savo grupėje užėmė pirmąją vietą. Užtikrintai „Liverpool“ atrodė ir aštuntfinalyje, kai du kartus tokiu pat 2:0 rezultatu įveikė dėl „Bundesliga“ titulo kovojančią „RB Leipzig“.

TOPsport ekspertai šioje poroje mato daugiausiai intrigos ir nors šiandien Madride nežymiu favoritu yra laikomi šeimininkai, lažybininkai mano jog į pusfinalį daugiau šansų žengti turi būtent „Liverpool“. Revanšo siekiančios „Liverpool“ galimybės žengti tarp keturių stipriausių komandų yra vertinami 55 proc., kai „Real“ – 45 proc.

Taip pat kviečiame dalyvauti TOPsport Instagram konkurse, kuriame riekia atspėti žaidėją, kuris šią savaitę Čempionų lygoje įmuš bent vieną įvartį. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOPsport (@bettopsport)