Čempionų lygos ketvirtfinaliai: ką parodė pirmieji mačai?

By 2022-04-07 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Čempionų lygos ketvirtfinalių kovos jau įpusėjo ir visos poros sužaidė pirmuosius mačus. Pirmuosiuose mačuose buvo pateisintos favoritų etiketės, pasiekti antirekordai, pateikta didžiulė staigmena ir dar kartą apie save priminusi žvaigždė.

„Benfica“ 1:3 „Liverpool“: viskas baigta?

Šioje poroje favoritas buvo visiškai aiškus ir buvo kalbama, jog „Benfica“ reikės sužaisti idealią seriją, norint patriukšmauti Čempionų lygoje. Vis dėlto, paskutinei likusiai Portugalijos Čempionų lygoje ekipai idealiai sužaisti namuose nepavyko.

„Liverpool“ kūrė vieną progą po kitos, atakavo „Benfica“ gynybą tiek antrame aukšte, tiek greičiu pasižyminčiais puolėjais ir taip baudė aikštės šeimininkus. Portugalai viską kūrė kontra atakomis ir nors jos ir buvo pavojingos, tačiau klaidos gynyboje neleido „Benfica“ ekipai rimčiau pasipriešinti Anglijos vicečempionams.

„Liverpool“ kartą suklydo gynyboje ir suteikė vilčių poros autsaideriams, tačiau „Anfield“ stadione tikėtis „Benfica“ pergalės dviejų įvarčių skirtumu yra neįmanoma.

TOPsport šansai patekti į kitą etapą: „Liverpool“ – 99 proc., „Benfica“ – 1 proc.

The Kevin De Bruyne goals that are re-defining Man City greatness - Stuart Brennan - Manchester Evening News

„Manchester City“ 1:0 „Atletico“: antifutbolas sustabdytas?

Viena geriausių puolančiųjų komandų pasaulyje susidūrė su viena geriausiai besiginančių. Madrido „Atletico“ komandos žaidimas ne veltui yra vadinamas antifutbolu. Per 90 žaidimo minučių – 0 smūgių į vartus, 29% kamuolio kontrolės, vos 297 atlikti perdavimai, 0 pakeltų kampinių. Tai pirmos Čempionų lygos atkrintamųjų rungtynės, kur viena iš komandų neatliko nė vieno smūgio.

„Man City“ savo ruožtu į tai atsakė 15 smūgių į vartus, 71% kamuolio kontrolės, 696 perdavimais ir 9 kampiniais. Galiausiai, vienas iš 15 smūgių pramušė „Atletico“ gynybinę sieną ir dabar Diego Simeone auklėtiniai namuose bus priversti atakuoti.

Po mačo „Man City“ žvaigždė ir pergalingo įvarčio autorius Kevinas De Bruyne teikė: „Dar niekada neteko žaisti prieš komandą, kuri žaistų be puolėjų.“ Taip ir buvo. „Atletico“ išsidėstymas buvo 5-5-0. Dvi gynybinės linijos, tačiau ir jos nesulaikė „miestiečių“.

Antrasis mačas laukia itin įdomus. „Atletico“ yra priversti atakuoti, o po mačo Pepas Guardiola teigė, kad „Man City“ Ispanijos sostinėje nevažiuos gintis – jie važiuos mušti įvarčių ir laimėti rungtynes.

Ar gali „Atletico“ atsilaikyti prieš „Man City“? Perėję į puolimą madridiečiai atveria visus kelius Philui Fodenui, K. De Bruyne, Riyadui Mahrezui ir kitiems greitomis atakomis užpulti Jano Oblako ginamus vartus.

„TOPsport“ šansai patekti į kitą etapą: „Atketico“ – 10 proc., „Man City“ – 90 proc.

Villarreal vs. Bayern Munich: UEFA Champions League CONFIRMED line-ups, match stats and LIVE blog! | Bundesliga

„Villarreal“ 1:0 „Bayern“: ar žvėris vėl bus pažadintas?

Vokietijos čempionai atsidūrė pažįstamoje situacijoje – pirmasis mačas išvykoje pradėtas ne taip, kaip norėta. Aštuntfinalyje bavarai pirmajame mače sužaidė 1:1 su „RB Salzburg“, tačiau namuose nušlavė varžovus net 7:1. Ar galima to laukti „Allianz“ arenoje ir kitą savaitę?

Ispanijoje „Bayern“ visiškai nepriminė savęs ir per 90 minučių pavojingas žvėris pažadintas nebuvo. „Villarreal“ gali graužtis tik dėl vieno – jog pergalė buvo iškovota tik vieno įvarčio skirtumu. Šeimininkai greit išsiveržė į priekį, tačiau vėliau turėjo dar daug progų skirtumą padidinti.

Vienas „Villarreal“ įvartis buvo neįskaitytas po VAR peržiūros, komandą kartą įspūdingai gelbėjo „Bayern“ gynėjas Dyotas Upamecano, „Villarreal“ buvo pataikiusi ir į virpstą bei po Manuelio Neuerio klaidos smūgiavo į tuščius vartus iš aikštės vidurio. Tačiau rezultatas vis tiek išliko 1:0.

„Bayern“ per visas rungtynes nesugebėjo sukurti apčiuopiamos progos ir Juliano Nagelsmanno laukia rimti namų darbai. Miunchene galima laukti „Villarreal“ autobuso, tačiau negalima pamiršti, kokie ispanai yra pavojingi greitose atakose, kas ir buvo parodyta Ispanijoje. Tai ar visgi bus pažadintas žvėris Bavarijoje?

TOPsport šansai patekti į kitą etapą: „Bayern“ – 65 proc., „Villarreal“ – 35 proc.

Karim Benzema's completely ridiculous one-man show at Chelsea - The Warm-Up - Eurosport

„Chelsea“ 1:3 „Real“: ar galima sustabdyti įsibėgėjusį K. Benzemą?

Bene įdomiausia turėjusi būti ketvirtfinalio pora serviravo tikrą futbolo spektaklį. Namuose rungtyniavę Čempionų lygos nugalėtojai priėmė PSG išmetusią „Real“ ir pajautė „karališkojo“ klubo galią.

Jau 21-ąją minutę Karimas Benzema atidarė rungtynių įvarčių sąskaitą, 24-ąją minutę jau turėjo dublį ir nors 40-ąją minutę Kai Havertzas rezultatą sušvelnino, 46-ąją minutę K. Benzema sąskaitoje jau buvo „hat-trickas“. Antrasis iš eilės Čempionų lygos rungtynėse.

Nors „Real“ ir iškovojo užtikrintą pergalę išvykoje, Madrido komandą ne kartą gelbėjo vartų sargas Thibaut Courtois. Iš viso „Chelsea“ atliko 20 smūgių iš kurių 5 skriejo į vartų plotą, kai „Real“ tiek pat smūgiavo į vartų plotą, tačiau iš viso atliko 8 smūgius.

„Chelesa“ kontroliavo rungtynes, tačiau nebuvo pasirengę K. Benzema ir žaibiškiems jo išpuoliams, o viską vainikavo vaikiška klaida antrojo kėlinio pradžioje.

„Chelsea“ išsigelbėti bus velniškai sunku, tačiau viltys dar neprarastos.

TOPsport šansai patekti į kitą etapą: „Real“ – 95 proc., „Chelsea“ – 5 proc.