Čempionų lygos desertas: finalo pakartojimas po keturių metų su kita baigtimi?

By 2022-05-27 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Ilgas, nuožmus, alinantis Čempionų lygos sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Ispanijos čempionai ir Anglijos vicečmpionai kovos dėl geriausios Europos komandos vardo, kai visam futbolo pasauliui tikrą šou serviruos Madrido „Real“ ir „Liverpool“ klubai.

Tai bus 2018-ųjų finalo pakartojimas, kuriame 3:1 triumfavo „Real“. Madrido ekipa pergalę pasiekė po itin grubių Loriso Kariuso klaidų ir Mohamedo Salah traumos pirmame kėlinyje. Geriausiu finalo žaidėju buvo pripažintas velsietis Garethas Bale‘as, kuris įmušė du įvarčius. Vieną pridėjo Karimas Benzema, o „Liverpool“ gretose pasižymėjo Sadio Mane.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYOBS

Neatmetama galimybė, jog visa ši trijulė pasirodys ir šiame finale. Didžiausias klausimas kyla tik dėl G. Bale‘o. Tuo tarpu K. Benzema bei S. Mane tiek prieš ketverius metus, tiek ir dabar yra vieni lyderių savo ekipose.

Praėjusį kartą finalo favorite buvo laikoma „Real“ su Cristiano Ronaldo priešaky. Vis dėlto, „Liverpool“ šiuo metu yra visiškai kito kalibro ekipa. „Raudonieji“ reabilitavosi po skaudaus finalo 2018-aisiais ir triumfavo Čempionų lygoje po metų, o šiuo metu dar ir turi vieną geriausių vartininkų pasaulyje – Alissoną Beckerį.

„Liverpool“ buvo viena favoričių Čempionų lygoje nuo pat sezono pradžios, kai „Real“, pasak ekspertų, buvo „per sena“. Vis dėlto, Madrido ekipa atkrintamosiose eliminavo Paryžiaus „Saint-Germain“, Londono „Chlelsea“ ir „Manchester City“. Londono ekipa buvo praėjusių metų čempionė, kai „Man City“ ir PSG buvo laikomos didžiausiomis šio sezono favoritėmis.

Tuo tarpu „Liverpool pakeliui į finalą įveikė Milano „Inter“, „Benfica“ bei „Villarreal“.

Šį kartą finalo favorite bus laikoma „Liverpool“ ekipa, kurios šansai tapti čempione vertinami 65 proc., tuo tarpu „Real“ galimybės vertinamos 35 proc.

TOPsport ekspertai mano, jog rungtynės pasibaigs po 90 minučių, o pratęsimo tikimybė yra vertinama 25 proc.