Čempionų lyga: nukraujavęs „Bayern“ ir staigmenų paruošusi „Porto“

By 2021-04-07 24 kovo, 2023 Lažybos

Čempionų lygos ketvirtfinalių kovos startavo jau vakar, o Madrido „Real“ ir „Manchester City“ žengė didelius žingsnius pusfinalio link. Šį vakarą priartėti prie pagrindinio tikslo mėgins ir dar keturios ekipos: „Porto“, Londono „Chelsea“, Miuncheno „Bayern“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“.

Bene didžiausią intrigą kelianti „Bayern“ ir PSG akistata bus praėjusių metų finalo pakartojimas, kai „Chelsea“ mėgins pateisinti favoritų etiketę ir nenudegti nuo didžiausių šio sezono Čempionų lygos išsišokėlių „Porto“.

Miuncheno „Bayern“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Milžinišką žingsnį link eilinio „Bundeliga“ titulo žengusi „Bayern“ praėjusią savaitę 1:0 įveikė „RB Leipzig“, tačiau tai privalėjo padaryti be didžiausios komandos žvaigždės – Roberto Lewandowskio. Rezultatyviausio šio sezono TOP-5 Europos lygų snaiperio netekę bavarai yra priversti verstis be pavojingiausio savo futbolininko ir aišku, jog R. Lewandowskis nežais nei atsakomosiose rungtynėse su PSG. Su pagrindiniu komandos puolėju ar be, „Bayern“ vis tiek išlieka viena pavojingiausių Čempionų lygos komandų. „Bayern“ grupių etape iškovojo 5 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis, o aštuntfinalyje be didesnio vargo susidorojo su „Lazio“ ir šventė pergalę bendru rezultatu 6:2.

Tuo tarpu revanšo už praėjusių metų finalą Lisabonoje siekiantys PSG futbolininkai turi problemų ir vietiniame fronte. Praėjusią savaitę 0:1 pralaimėję „Lille“, PSG ir vėl Prancūzijos lygoje nukrito į antrąją vietą ir susikomplikavo savo padėtį kovoje dėl „Ligue 1“ titulo. Negana to, PSG pralaimėjo tris paskutinius mačus prieš „Bayern“ ir tai padarė bendru rezultatu 2:7. PSG šiame mače taip pat nepadės ir Mauro Icardi bei Marco Verratti, tad su netektim turi tenkintis ne tik bavarai. PSG paskutinę pergalę „Allianz“ arenoje šventė dar 1994-aisiais. Nuo to laiko „Bayern“ laimėjo visus kitus tris susitikimus namuose prieš paryžiečius.

Kur kas geresnę sportinę formą demonstruojantys bavarai šį vakarą bus favoritai iškovoti pergalę ir taip pat „Bayern“ yra laikoma favorite žengti į pusfinalį. TOPsport ekspertai „Bayern“ galimybes žengti tolyn vertina 55 proc., kai PSG galimybės patekti į pusfinalį yra vertinamos 45 proc.

„Porto“ – Londono „Chelsea“

„Porto“ ekipa gali gyventi skirtingomis nuotaikomis. „Porto“ yra šiuo metu Portugalijoje laimėjusi keturis mačus iš eilės, tačiau yra praradusi beveik visus šansus kovoti dėl titulo. Vis dėlto, niekas nesitikėjo, jog būtent „Porto“ sugebės aštuntfinalyje išmesti Cristiano Ronaldo vedamą Turino „Juventus“ ekipą. Po pratęsimo triumfavusi „Porto“ tapo didžiausia ketvirtfinalio išsišokėle. „Porto“ užtikrintai atrodė ir grupių etape, kuriame su 4 pergalėmis, 1 lygiosiomis ir 1 pralaimėjimu į priekį praleido tik „Manchester City“ bei su 13 taškų tapo antra geriausia antrų vietų komanda.

Štai tuo tarpu „Chelsea“ atgimė po Thomaso Tuchelio atėjimo ir pradėjo dominuoti gynyboje. Vis dėlto, praėjusį savaitgalį „Chelsea“ buvo tiesiog sutrypti „West Brom“ ekipos ir į Portugaliją išvyko po 2:5 pralaimėjimo. Iki to laiko „Chelsea“ su Th. Tucheliu laimėjo 10 kartų, triskart sužaidė lygiosiomis ir per 13 rungtynių net 11 kartų išlaikė „sausus“ vartus. Vis dėlto, tai bus pirmosios Th. Tuchelio rungtynės Čempionų lygoje už „Chelsea“ ekipos vairo.

Nepaisant nepasisekusių praėjusių „Chelsea“ rungtynių, būtent „mėlynieji“ yra ryškūs šios poros favoritai. Jau šį vakarą TOPsport ekspertai neabejoja, jog svečiai iš Londono iškovos pergalę Portugalijoje. TOPsport lažybininkai „Chelsea“ šansus žengti į pusfinalį pirmą kartą nuo 2014-ųjų vertina 75 proc., kai „Porto“ galimybės žengti tolyn ir dar labiau nustebinti Europą yra vertinamos 25 proc.