Čempionų lyga: „Ajax“ ambicijos ir nuostabi „Atletico“ – „Man United“ kova

By 2022-02-23 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Čempionų lygos aštuntfinalių etapas po šio vakaro mačų jau bus įpusėjęs. Liko vos dvi poros dar nesužaidusios pirmųjų mačų, tačiau po šiandien nebeliks ir jų.

Portugalijos sostinėje Lisabonoje „Benfica“ priims svečius iš Amsterdamo – „Ajax“ futbolininkus. Tuo tarpu Madride vyks vienas laukiamiausių aštuntfinalio mačų tarp vietos „Atletico“ ir „Manchester United“.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Benfica“ – „Ajax“

„Benfica“ ir „Ajax“ susirėmime galima laukti bet kokių rezultatų, tačiau bet kuriuo atveju – Amsterdamo ekipa bus poros favoritė. „Ajax“ ekipa Čempionų lygos C grupėje tiesiog pervažiavo visus varžovus ir iškovojo visas šešias pergales iš tiek pat galimų. „Ajax“ yra tik viena iš trijų komandų šį sezoną, kuri tai padarė.

Amsterdamo klubas jau du kartus šį sezoną susitiko su Portugalijos ekipa, tik grupių etape kovojo su „Sporting“. Šį klubą „Ajax“ namuose sudorojo 4:2, o išvykoje sutriuškino 5:1. „Ajax“ be didesnio vargo susitvarkė ir su grėsminga Dortmundo „Borussia“ – 4:0 namuose ir 3:1 išvykoje.

„Benfica“ rezultatai gal ir nėra tokie išskirtiniai, tačiau grupė iš kurios Portugalijos ekipai pavyko ištrūkti – pavyzdinė. „Benfica“ ekipa E grupėje buvo priversta kautis su Miuncheno „Bayern“, „Barcelona“ ir Kijevo „Dynamo“.

Nors bavarai iškovojo visas pergales, „Benfica“ ekipai pavyko į savo sąskaitą įsirašyti du laimėjimus ir dvi lygiąsias, o to pakako, kad „Barcelona“ būtų išstumta į Europos lygą. „Benfica“ nesugebėjo pasipriešinti „Bayern“ ekipai (2:5; 0:4), tačiau namuose įveikė ir „Barcelona“ (3:0), ir „Dynamo“ (2:0). Išvykoje „Benfica“ sužaidė nulinėmis lygiosiomis su abiem klubais.

Iš mirtininkų grupės ištrūkusi „Benfica“ jau nustebino Europą, tačiau nesiruošia čia sustoti. Vis dėlto, nors mačas ir vyks Portugalijoje, pirmosios dvikovos favorite yra laikoma „Ajax“ ekipa. TOPsport ekspertai Nyderlandų ekipos šansus seriją pradėti pergale vertina 55 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 25 proc., o „Benfica“ šansai įsirašyti pergalę – 20 proc.

Tuo tarpu vertinant galimybes prasibrauti į ketvirtfinalį, TOPsport lažybininkai itin daug intrigos nemato. „Ajax“ šansai yra vertinami 80 proc., o „Benfica“ – 20 proc.

How Bruno Fernandes Changed the Culture of Manchester United | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

„Atletico“ – „Manchester United“

Viena laukiamiausių ir jau paskutinė aštuntfinalio pora tarp „Atletico“ ir „Man United“ siūlo daug intrigos ir nežinomybės. Abi komandos yra pajėgios keliauti toliau, tačiau vienai, deja, kelionė Čempionų lygoje pasibaigs jau pirmajame atkrintamųjų etape.

„Atletico“ grupių etape itin užtikrintai neatrodė, tačiau Madrido ekipai teko nelengvos užduotys. B grupėje dominavo „Liverpool“ su 6 pergalėm iš tiek pat galimų, o „Atletico“ be Anglijos milžino dar teko susigrumti su „Porto“ ir „AC Milan“.

„Atletico“ „Liverpool“ ekipai namuose nusileido 2:3, o išvykoje – 0:2. Madrido klubas namuose sužaidė lygiosiomis su „Porto“ 0:0 ir pralaimėjo „AC Milan“ 0:1, o tai reiškia, jog Madride „Atletico“ iškovojo tik vieną tašką iš 9 galimų.

Išvykose „Atletico“ sugebėjo įveikti „Porto“ 3:1 ir palaužti „AC Milan“ 2:1 bei tokiu būdu įšokti į atkrintamųjų traukinį.

„Man United“ atiteko kur kas paprastesnė grupė, o „raudonieji velniai“ be didesnių dramų sugebėjo žengti į aštuntfinalį. Cristiano Ronaldo vedama „Man United“ F grupėje užėmė pirmąją vietą ir už nugaros paliko „Villarreal“, „Atalanta“ ir „Young Boys“.

„Man United“ namuose įveikė ir „Villarreal“ (2:1), ir „Atalanta“ (3:2), tačiau kiek netikėtai slystelėjo ir sužaidė lygiosiomis su „Young Boys“ (1:1).

Išvykose MU palaužė tą pačią „Villarreal“ (2:0), sužaidė lygiosiomis su „Atalanta“ (2:2), tačiau „Young Boys“ taip ir liko neįkandamu riešutu – buvo nusileista 1:2. Vis dėlto, tai nesutrukdė „Man United“ aplenkti visų konkurentų ir žengti iš pirmosios pozicijos.

Pirmajame mače, kuris vyks Ispanijos sostinėje, prognozuoti kažką yra sunku. Vis dėlto, TOPsport lažybininkai nežymia favorite laiko „Atletico“. Madrido klubo šansai seriją pradėti pergale yra vertinami 36 proc. „Man United“ galimybės startuoti pergalingai – 34 proc., o lygiųjų tikimybė – 30 proc.

Vertinant galimybes, kuri ekipa turi daugiau šansų patekti į ketvirtfinalį, TOPsport ekspertai nežymia favorite laiko „Man United“ ir jos galimybes vertina 55 proc. „Atletico“ galimybės prasibrauti į ketvirtfinalį yra vertinamos 45 proc.