Čempionų lyga 2022: formalumai Mančesteryje ir elito kova Madride

By 2022-03-09 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Čempionų lygos aštuntfinalį jau įveikė dvi komandos: Miuncheno „Bayern“ ir „Liverpool“. Prie šių dviejų gigantų ketvirtfinalyje šį vakarą prisijungs ne ką mažesnio kalibro ekipos.

Jau šiandien paaiškės Madrido „Real“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ poros nugalėtoja, kai tuo tarpu „Manchester City“ sieks sutvarkyti formalumus namuose prieš „Sporting“ ekipą.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Real“ – PSG

Bene pati įnirtingiausia aštuntfinalio pora intrigą išlaiko iki paskutinės akimirkos. Pirmasis tarpusavio mačas gal ir nebuvo toks, kokio buvo tikimasi, tačiau tai tik padaro dalykus dar įdomesniais prieš atsakomąjį mačą.000000000000000

Namuose PSG ekipa sugebėjo triumfuoti 1:0. Lionelis Messi 62-ąją minutę nerealizavo Kyliano Mbappe uždirbto 11m baudinio, tačiau pastarasis jau per pridėtą teisėjo laiką, 94-ąją minutę, įveikęs ne vieną „Real“ gynėją įmušė pergalingą įvartį.

PSG atliko net 22 smūgius iš kurių 8 buvo į vartų plotą, kai „Real“ sukrapštė vos 3 smūgius ir nė karto nepataikė į stačiakampį.

Atsakomajame mače Madride laukiama nuostabios ir nenuspėjamos kovos. „Real“ į šią kovą stos po įtikinamos pergalės prieš „Real Sociedad“ (4:1), tačiau Carlo Ancelotti šį mačą apibūdino, kaip „neidealų“. Namų sienos Madrido ekipai gali kuo puikiausiai padėti. „Real“ namuose nėra pralaimėjusi nuo rugsėjo mėnesio ir nuo to laiko iškovojo 10 pergalių ir triskart sužaidė lygiosiomis. „Real“ taip pat namuose įmušė bent po vieną įvartį nuo Kalėdų.

Tuo tarpu PSG nuo pirmojo tarpusavio mačo vietinėse pirmenybėse iškovojo tik vieną pergalę ir patyrė du pralaimėjimus. PSG tikrai atsigręš į Lionelį Messį ir jo patirtį „Bernabeu“ stadione, kuriame jis lankysis pirmą kartą nuo išvykimo iš „Barcelona“ ekipos. Tačiau verta paminėti, kad ir pats L. Messi „Bernabeu“ stadione nėra šventęs pergalės nuo 2019-ųjų kovo mėnesio.

Negana to, PSG nesugebėjo laimėti nė vieno mačo išvykoje šį sezoną Čempionų lygoje (2 lygiosios, 21 pralaimėjimas).

TOPsport taip pat laukia nuostabios kovos šį vakarą ir „Real“ šansus iškovoti pergalę vertina 40 proc. Tuo tarpu PSG pergalė arba lygiosios, kas paryžiečius tenkintų, yra vertinamos 60 proc. tikimybe.

Manchester City's Bernardo Silva dreams of moving to Real Madrid - US Sports

„Man City“ – „Sporting“

Tuo tarpu Mančesteryje bus sprendžiami visiški formalumai. „Man City“ išvykoje šventė įspūdingą 5:0 pergalę ir „Sporting“ jau turi tik teorinius šansus žengti į ketvirtfinalį.

„Man City“ volas „Sporting“ ekipą pervažiavo jau pirmajame kėlinyje. 7-ąją minutę Riyanas Mahrezas išvedė svečius į priekį, Bernando Silva po 10-ies minučių pridėjo antrąjį įvartį, 32-ąją Philas Fodenas „Man City“ pranašumą padidino iki trijų, o 44-ąją minutę B. Silva pelnė savo dublį.

Antrąjį kėlinį „Man City“ ir vėl pradėjo galingai ir jau 50-ąją minutę B. Silva įmušė dar vieną įvartį, tačiau po VAR peržiūros jis buvo neįskaitytas. Nepaisant to, 58-ąją minutę, po to paties B. Silva perdavimo, pasižymėjo ir Raheemas Sterlingas, kuris uždarė mačą.

Pergalė 5:0 išvykoje, pirmajame mače, yra pakartotas Čempionų lygos rekordas, kaip didžiausiu skirtumu užfiksuota pergalė. Negana to, Pepas Guardiola po mačo kalbėjo apie nepakankamai gerą savo žaidėjų pasirodymą.

„Man City“ iškart pasiuntė žinutę savo konkurentams apie vieną vienintelį tikslą – Čempionų lygos titulą. „Miestiečiai“ dar nėra iškovoję elitinio senojo žemyno turnyro titulo ir tai mėgins pakeisti šį sezoną.

TOPsport ekspertai neabejoja, kad ir šį vakarą „Man City“ švęs įtikinamą pergalę.