Buvusį herojų priimantis „Rytas“ turėtų sugrįžti į pergalių kelią Europos taurėje

Vilniaus „Ryto“ ekipos sirgaliai šį vakarą varžovų barikadų pusėje išvys ir puikiai pažįstamą veidą. Į sostinę su Belgrado „Partizan“ atvyksta ir Arciomas Parachouskis, kuris pusę praėjusio sezono praleido Lietuvos vicečempionų gretose.

Būtent baltarusis tapo tikru vilniečių herojumi, kai su finaline rungtynių sirena jo dvitaškis išplėšė pergalę „Rytui“ rungtynėse su ta pačia „Partizan“. Būtent ta pergalė vilniečiams atvėrė kelią į Europos taurės geriausiųjų aštuonetą.

Vis dėlto, šį vakarą „Rytas“ itin jaudintis dėl A. Parachouskio jaudintis neturėtų. Baltarusis atlieka atsarginio rolę Belgrado ekipoje, o pirmaisiais smuikais griežia tokie krepšininkai, kaip Rade Zagoracas ar Novica Veličkovičius.

Pastarieji praleido pirmąsias Europos taurės rungtynes, kurias „Partizan“ laimėjo 66:63 prieš „Umana“ ekipą, o antrose rungtynėse padėjo įveikti Bursos „Tofaš“ klubą 93:80.

R. Zagoracas pelnė net 26 taškus ir surinko net 35 naudingumo balus. Būtent jis tapo antrosios Europos taurės savaitės MVP. Jam puikiai talkino ir 15 taškų pridėjęs bei 7 atšokusius kamuolius atkovojęs N. Veličkovičius.

Būtent šį duetą gali tekti prižiūrėti Arnui Butkevičiui bei Eimantui Bendžiui, o visų rungtynių likimas ir gali priklausyti nuo abiejų ekipų lyderių duetų.

Vis dėlto, vilniečiai turi daugiau ką pasiūlyti varžovams, o taip pat gali pasigirti ir didesne patirtimi bei namų sienomis. Limože užstrigęs, tačiau LKL pirmenybėse reabilitavęs „Rytas“ yra pasiruošęs sugrįžti į pergalių kelią ir Europos taurėje.

Būtent „Ryto“ ekipa ir yra laikoma favorite mūšyje su svečiais iš Belgrado. TOPsport lažybininkai „Ryto“ šansus iškovoti pergalę vertina 55 proc., kai „Partizan“ – 45 proc. Nežymiais favoritais laikomi vilniečiai pergalę turėtų iškovoti 3-6 taškų skirtumu.

Prognozuojama, kad pirmaisiais smuikais šeimininkų ekipoje grieš jau minėtieji E. Bendžius bei A. Butkevičius, o prie šio dueto turėtų prisijungti puikią sportinę formą demonstruojantis Pako Cruzas.

Meksikietis bei „Ryto“ kapitonas E. Bendžius turėtų pelnyti po 13 taškų, kai A. Butkevičius – 9.

Prancūzijoje stringantį puolimą pademonstravęs „Rytas“ turėtų atsigauti namuose. Iki tol nė karto mažiau 85 taškų nepraleidę vilniečiai į Limožo CSP ekipos krepšį įmetė vos 61 tašką. Vis dėlto, TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad šį kartą „Rytas“ ir vėl turėtų sugrįžti į 80 taškų zoną.