Beprotiškas Eurolygos vakaras: Š. Jasikevičiaus žūtbūtinis mūšis ir „Bayern“ bei „Real“ sugrįžimas

By 2021-05-04 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Maskvos CSKA yra vienintelė rami Eurolygos komanda, kuri kantriai laukia savo varžovų finaliniame ketverte. Būtent šiandien ir paaiškės visos trys komandos, kurios prisijungs prie stipriausios Rusijos ekipos.

Šį vakarą Sankt Peterburgo „Zenit“ mėgins tapti pirmąją komanda Eurolygos istorijoje, kuri patektų į finalinį ketvertą iš užimtos aštuntosios vietos. Tuo tarpu Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ savo serijose buvo ant prarajos krašto ir šios ekipos gali tapti pirmosiomis Eurolygoje, kurioms gali pavykti peržengti ketvirtfinalio barjerą atsiliekant 0-2 serijoje.

Įdomu tai, kad nė viena komanda, kuri gali šį vakarą perrašyti Eurolygos istoriją, nebus favoritė. TOPsport lažybininkai mano, jog kiekviename mače triumfuos aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmusi ir namuose žaisianti komanda.

Įspūdingai antroje sezono pusėje atrodžiusi „Anadolu Efes“ taip pat galingai pradėjo ir atkrintamąsias, tačiau staiga sustojo. Pirmuosius du mačus Stambulo ekipa prieš „Real“ laimėjo 90:63 ir 91:68, tačiau svečiuose po įspūdingų varžovų spurtų pralaimėjo 76:80 ir 76:82. Vis dėlto, namo grįžtantys „Anadolu Efes“ ir vėl bus ryškūs favoritai, o TOPsport Turkijos ekipos šansus žengti į finalinį ketvertą vertina 75 proc., kai „Real“ galimybės yra vertinamos 25 proc.

Ne ką mažiau įspūdinga serija vyksta ir tarp Milano „AX Armani“ bei „Bayern“ ekipų. Pirmasis serijos mačas pasibaigė įspūdingu „AX Armani“ pergalingu metimu likus kiek daugiau negu sekundei, o tas rungtynes Milano klubas laimėjo 79:78. Antrasis serijos susitikimas taip pat pasibaigė šeimininkų pergale 80:69, tačiau Miunchene triumfavo „Bayern“ – 85:79 ir 85:82. Bene daugiausiai intrigos keliančioje poroje TOPsport taip pat mato gana ryškius favoritus. Ettore Messinos auklėtinių šansai žengti į kitą etapą vertinami 65 proc., kai „Bayern“ klubo – 35 proc.

Ketvirtfinalio etapą uždarys Šarūno Jasikevičiaus žvaigždėtoji „Barcelona“ ir stebinti nenustojanti „Zenit“ ekipa. Pirmąsias serijos rungtynes išvykoje kiek netikėtai laimėjo „Zenit“, kuri triumfavo 76:74. Atsakomajame mače po dar vieno trilerio pergalę išplėšti sugebėjo „Barcelona“ ekipa – 81:78. Rusijoje serijos rezultatą savo pusėn nusvėrė „Barca“ laimėjusi 78:70, tačiau ketvirtose serijos rungtynėse Šaro auklėtiniai sužaidė nerezultatyviausias serijos rungtynes ir pralaimėjo 61:74. Vis dėlto, TOPsport ekspertai tiki, jog pusfinalyje atsidurs būtent geriausia reguliaraus sezono komanda ir „Bacos“ šansus vertina 70 proc., kai „Zenit“ – 30 proc.