Bandymas sugrįžti į pergalingą kelią: „Žalgiris“ – favoritas prieš „Maccabi“

By 2021-03-25 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiuo metu išgyvena trijų pralaimėjimų seriją ir laimėję vos kartą per pastarąsias šešerias rungtynes yra susikomplikavę savo padėtį kovoje dėl vietos tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

Norint žvengti į išsvajotąjį TOP-8 etapą, žalgiriečiams klysti vietos nebėra ir viskas prasidės šio vakaro susitikimo su Tel Avivo „Maccabi“ metu. Ta pačia Izraelio komanda, kuri pirmajame Eurolygos rate kauniečius nupūtė nuo žemės paviršiaus ir šventė pergalę 85:57. Tuomet žalgiriečiai pataikė vos 1 tritaškį iš 14 (7 proc.) ir nors padarė vos 8 klaidas, sužaidė iki šiol nerezultatyviausią sezono mačą.

Tiesa, žvelgiant į turnyrinę lentelę, situacija visai kitokia, o „Maccabi“ jau net neturi teorinių šansų patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Tel Avivo ekipa su 11 pergalių ir 17 pralaimėjimų žengia vos 14-oje vietoje. Įdomu tai, jog po to, kai Eurolygoje buvo pristatytas naujas modelis ir neliko grupių bei TOP-16 etapų, „Maccabi“ taip niekada ir nežaidė atkrintamosiose varžybose.

Vis dėlto, tikėtis lengvo pasivaikščiojimo „Žalgiris“ neturėtų, kadangi „Maccabi“ vis dar kovoja dėl kiekvienos pergalės. Kiekvienas laimėjimas reiškia didesnį piniginį bonusą iš Eurolygos. Tiesa, iš paskutinių 7 rungtynių Izraelio klubas laimėjo vos kartą, o praėjusią savaitę 63:81 nepasipriešino Atėnų „Panathinaikos“ ekipai.

Pastaruoju metu žalgiriečiai prieš savo varžovus iš Tel Avivo atrodė itin užtikrintai. Lapkritį patirtas skaudus pralaimėjimas buvo pirmas „Maccabi“ laimėjimas prieš „Žalgirį“ nuo 2018-ųjų vasario. Iš viso per paskutines septynerias rungtynes žalgiriečiai savo varžovus įveikė penkis kartus.

TOPsport ekspertai prognozuoja ir dar vieną pergalę į Lietuvos čempionų sąskaitą. Lažybininkai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 60 proc., o „Maccabi“ galimybes – 40 proc.

Pasak TOPsport ekspertų dėl rezultatyviausio žaidėjo vardo rungtynėse turėtų varžytis abiejų komandų lyderiai – Marius Grigonis ir Scottie Wilbekinas.