Autsaiderių etiketės neatsikratanti „Sūduva“ gali nutraukti savo sėkmingą seriją

Marijampolės „Sūduva“ ne tik sugebėjo apginti savo namų tvirtovę nuo Tel Avivo „Maccabi“, tačiau ir įveikti Izraelio čempionus bei po dviejų pergalių bendru rezultatu 4:2 žengti užtikrintai į Europos lygos atkrintamųjų etapą.

Likus vienam žingsniui iki išsvajotosios Europos lygos grupės, Lietuvos čempionų laukia renesansą išgyvenantis Budapešto „Ferencvaros“. Nors dar nė viena Lietuvos futbolo ekipa nėra žaidusi pagrindiniuose Čempionų lygos bei Europos lygos etapuose, „Ferencvaros“ gerais rezultatais pasigirti taip pat negali. Budapešto ekipa į pagrindinį turnyrą nėra patekusi jau net 15 metų, o iki šio sezono nesugebėdavo įveikti net antrojo atrankos etapo.

„Ferencvaros“ ekipai nepatekimas į grupių etapą būtų žlugdantis, žinant kiek Vengrijos vyriausybė investuoja į šalies futbolą, kai tuo tarpu „Sūduvai“ tia yra dar vienas istorinis šansas.

Tiesa, „Sūduva“, kaip jau tampa įprasta, bus aiški mačo autsaiderė. TOPsport lažybininkai „Sūduvos“ šansus įveikti „Maccabi“ barjerą praėjusiame etape vertino vos 22 proc. Vis dėlto, net ir menkas galimybes turėję marijampoliečiai atsidūrė kitame etape.

Kiek sudėtingesnė situacija buvo pirmajame Čempionų lygos atrankos etape, kuriame „Sūduva“ susidūrė su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tuomet „Sūduvos“ šansai buvo vertinami tik 14 proc., tačiau net ir taip „nurašyta“ „Sūduva“ metė rimtą iššūkį serbams ir nusileido tik po atkaklios kovos 1:2.

Štai šį kartą „Sūduvos“ šansai žengti į Europos lygos grupių etapą yra vertinami 25 proc., kai „Ferencvaros“ – 75 proc. Nors ir šį kartą vertinimas yra kuklus, tačiau sūduviečiai jau ne kartą per pastaruosius tris sezonus įrodė, kad geba žaisti puikiai turėdami autsaiderių etiketę.

Marijampolėje dar jokiam varžovui nebuvo lengva, o tai įrodo ir pastarieji „Sūduvos“ rezultatai. Per paskutines 12 Čempionų lygos arba Europos lygos rungtynių Marijampolėje, „Sūduva“ vos vieną kartą praleido daugiau negu vieną įvartį, kai prieš metus nusileido tai pačiai „Crvena Zvezda“ 0:2. Štai tokios komandos kaip „Sion“, „Ludogorets“ ar ta pati Belgrado ekipa šį sezoną neįmušė nė vieno įvarčio. Kai Glazgo „Celtic“, „Maccabi“ ir APOEL iš Lietuvos išvyko tik su vienu įvarčiu. Pastaroji netgi buvo sutriuškinta 1:3.

Vis dėlto, TOPsport lažybininkai šį kartą prognozuoja, kad į marijampoliečių vartus kris daugiau negu vienas įvartis. Kad svečiai iš Vengrijos įmuš bent jau du įvarčius, ekspertai vertina 55 proc. Lažybininkai būtent ir prognozuoja, kad „Sūduva“ bus priversta pripažinti varžovų pranašumą 1:2.

Spėjama, kad „Ferencvaros“ pirmaus jau po pirmojo kėlinio ir situacija nepasikeis antroje rungtynių dalyje.