Australian Open stipriausi: naujoji karta, stebuklingas R. Federeris ir nesustabdomas N. Djokovičius

Australian Open kovose jau liko tik keturi geriausi pasaulio tenisininkai: Novakas Djokovičius, Rogeris Federeris, Alexanderis Zverevas bei Dominicas Thiemas. Būtent šis ketvertas kausis dėl vietos didžiajame finale sekmadienį, kur bus apdovanotas pirmasis šio sezono didžiojo kirčio čempionas.

Ketvirtadienio rytą Australijoje susigrums N. Djokovičius ir R. Federeris, o kitame pusfinalyje penktadeinį į kovą stos čempionus savo kelyje nugalėję A. Zverevas ir D. Thiemas.

Būtent pastarasis ketvirtfinalyje po sudėtingos kovos nugalėjo pirmąją pasaulio raketę Rafaelį Nadalį ir pirmą kartą karjeroje pateko į Australian Open turnyro pusfinalį. Jame austras susitiks su taip pat naujoku šioje kategorijoje – septintąją pasaulio rakete A. Zverevu.

Vokietis ketvirtfinalyje nugalėjo vienintelį Australian Open turnyro nugalėtoją nuo 2006-ųjų, neskaitant didžiojo teniso trejeto, Staną Wawrinką. Pirmą kartą netgi į didžiojo kirčio ketvirtfinalį patekęs tenisininkas prieš šį turnyrą demonstravo itin prastą sportinę formą, tačiau spaudimą nuo savo pečių nuėmė dideliu pažadu. A. Zverevas pažadėjo, kad už kiekvieną pergalę paaukos po 10 tūkst. JAV dolerių nuo gaisų kenčiančiai Australijai, o jeigu taps AO čempionu – paaukos visą laimėtą sumą, kuri siektų 4,12 mln. JAV dolerių.

Naująją karta vadinami tenisininkai kausis dėl teisės mesti iššūkį vienam iš daugiausiai kartų Australian Open laimėjusiam tenisininkui. N. Djokovičius yra absoliutus turnyro lyderis su 7 titulais, kai R. Federeris kvėpuoja jam į nugarą su šešiais.

Būtent pirmoje pusfinalio poroje tarp teniso legendų TOPsport lažybininkai nemato jokios intrigos. Visus iš savo kelio šluojantis N. Djokovičius, pasak ekspertų, turėtų nesunkiai žengti į finalą. Tai rodo ir Australian Open istorija: serbas laimėjo visus septynis turnyrus, kai pateko į pusfinalį.

TOPsport N. Djokovičiaus šansus laimėti vertina net 88 proc. Tuo tarpu stringantis R. Federeris, kuris tiesiog stebuklingai išsigelbėjo prieš Tennysa Sandgreną, yra laikomas visišku autsaideriu. Jo šansus lažybininkai vertina 12 proc. Per pastaruosius 16 metų Australian Open turnyre net 13 kartų triumfavo arba R. Federeris, arba N. Djokovičius. Pastarasis ir mėgina ginti 2019-aisiais iškovotą titulą. Spėjama, kad N. Djokovočius laimės 3:0.

Štai antroje pusfinalio poroje ekspertai įžvelgia didesnę intrigą, o favoritu yra laikomas D. Thiemas, kurio šansai vertinami 61 proc. A. Zverevo galimybės žengti į finalą yra vertinamos 39 proc.

TOPsport lažybininkai taip pat bando spėti, kas turi daugiausiai šansų tapti čempionu. Čia N. Djokovičiaus šansai yra vertinami 65 proc., D. Thiemo galimybės vertinamos 20 proc., A. Zverevo 9 proc., o R. Federerio – 6 proc.