„Australian Open“ startas: R. Berankio šansai ir ar gali kas įveikti N. Djokovičių?

Po neilgos pertraukos didysis tenisas sugrįžta – jau pirmadienį startuoja vienas iš keturių didžiojo kirčio turnyrų „Australian Open“. Tradiciškai didžiojo kirčio sezoną atidarantis aukščiausios ATP klasės turnyras sutraukė geriausius pasaulio tenisininkus į Australiją, o tarp jų – ir Ričardas Berankis.

Lietuvis „Australian Open“ pradės kaip 72-a geriausia pasaulio raketė ir mėgins pagerinti praėjusio sezono rezultatą. 2020-aisiais lietuvis pasiekė antrąjį „Australian Open“ raundą ir tai padarė antrą kartą karjeroje. Tiesa, Australijoje jis du kartus buvo pasiekęs ir trečiąjį raundą, tačiau paskutinį kartą tai padarė 2013-aisiais.

Geriausią pasiekimą didžiojo kirčio turnyruose praėjusiais metais lietuvis pasiekė paskutiniame didžiojo kirčio turnyre, kai „US Open“ pasiekė trečiąjį raundą. 30-metis lietuvis dar nė karto karjeroje nebuvo pasiekęs ketvirtojo raundo didžiojo kirčio turnyruose.

R. Berankis pirmajame etape kovos su 139-ąją pasaulio rakete indu Sumitu Nagalu. Lietuvis su būsimu varžovu yra susitikęs vos kartą ir tai padarė šių metų vasario 1 dieną. Melburne vykusiame turnyre tuomet R. Berankis be didesnio vargo vos per vieną valandą 6:2, 6:2 įveikė savo varžovą.

„Murray River Open“ turnyre pirmajame etape indą įveikęs R. Berankis po to šventė dar vieną pergalę ir aštuntfinalyje tik suklupo prieš Jiri Vesely.

Sėkmės atveju lietuvio antrajame etape lauks arba 20-a pasaulio raketė Karenas Khačanovas arba 195-oji raketė Aleksanderis Vukičius. TOPsport ekspertai net neabejoja, jog R. Berankis antrajame etape bus ir jo šansus prieš būsimą varžovą vertina 85 proc. S. Nagalio galimybės įveikti lietuvį vertinamos 15 proc.

TOPsport taip pat yra tvirtos nuomonės, kas taps viso turnyro čempionu. Be didesnių staigmenų TOPsport prognozuoja, jog prie savo kolekcijos dar vieną titulą pridės tituluočiausias „Australian Open“ žaidėjas ir pirmoji pasaulio raketė Novakas Djokovičius. Serbas laimėjo paskutinius du „Australian Open“ turnyrus.

Prieš tai dukart iš eilės triumfavo Roger Defereris, tačiau šveicaras Australijoje dar nežais ir teniso fanai jo sugrįžimo ant korto turės palaukti. N. Djokovičius iš viso yra tapęs „Australian Open“ nugalėtoju net 8 kartus, o jog triumfuos ir devintąjį, TOPsport ekspertai vertina 40 proc.

Didžiausiu jo konkurentu yra laikomas praėjusio sezono finalininkas ir „US Open“ nugalėtojas Dominicas Thiemas, kurio šansai yra vertinami 15 proc. Tiesa, N. Djokovičius ir D. Thiemas susitikti gali tik pusfinalyje, tad praėjusio sezono finalas pakartotas nebus.

Taip pat gerai yra vertinamas ir Daniilas Medvedevas, kurio galimybės vertinamos 13 proc. bei antrosios pasaulio raketės ir vieną kartą „Australian Open“ nugalėtojo Rafaelio Nadalio, kurio galimybės vertinamos 12 proc.

Prie favoritų taip pat yra priskiriami ir Stefanos Tsitsipas bei Alexanderis Zverevas. Nustebinti taip pat gali ir Andrejus Rublevas, Jannikas Sinneris ar Denisas Shapovalovas.