„Australian Open“ intrigos: naujasis čempionas ir R. Berankio galimybės

By 2022-01-17 24 kovo, 2023 Lažybos, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Pirmojo Didžiojo kirčio turnyro 2022-aisiais intrigos ir dramos prasidėjo dar neprasidėjus turnyrui. Galiausiai kovą su migracijos tarnybomis pralaimėjęs Novakas Djokovičius pasitraukė iš „Australian Open“ turnyro, o tai reiškia, jog Melburne bus karūnuotas naujasis čempionas.

Šiais metais turnyre varžysis tik vienas praeityje „Australian Open“ triumfavęs tenisininkas – Rafaelis Nadalis, kuris tai padarė 2009-aisiais. Nuo tų metų serbas N. Djokovičius laimėjo net aštuonis kartus, o traumas besigydanti kita legenda Roger Federeris – keturis. Jokiam kitam tenisininkui, be šios, trijulės nepavyko triumfuoti „Australian Open“ nuo 2005-ųjų metų.

Praėjusiais metais finale N. Djokovičius įveikė Daniila Medvedevą, kuris atsigriebė „US Open“ turnyre ir iškovojo savo pirmąjį Didžiojo kirčio titulą. Būtent antroji pasaulio raketė ir yra laikoma šių metų „Australian Open“ turnyro favorite.

AUSTRALIAN OPEN

TOPsport ekspertai ruso šansus vertina 40 proc. Gerus šansus triumfuoti turi ir olimpinis čempionas bei ATP Finalų nugalėtojas Alexanderis Zverevas. Be skandalų neapsiėjęs 2021-ųjų sezonas vokiečiui buvo geriausias karjeroje ir jo šansus TOPsport vertina 30 proc.

Prie favoritų taip pat yra priskiriamas ir minėtasis R. Nadalis, o jo galimybės vertinamos 15 proc. Nustebinti gali ir Jannikas Sinneris, Stefanos Tsitsipas, Matteo Berettini, Carlosas Alcarazas ar Andrejus Rublevas.

Kovas šiąnakt Australijoje pradės ir Ričardas Berankis. Pirmoji Lietuvos teniso raketė sezoną pradėjo sėkmingai, o pirmajame etape burtai suvedė su įveikiamu varžovu. R. Berankis susitiks su 75-ąją pasaulio rakete Roberto Carballesu Baena.

Ispanas ATP reitinge yra 18 pozicijų aukščiau, tačiau tarpusavio kovose dažniau yra triumfavęs lietuvis. Pirmasis tenisininkų susitikimas įvyko 2018-aisiais Prancūzijoje, pusfinalyje, ir tuomet R. Berankis triumfavo 6:2, 6:2.

Po metų tenisininkai kovojo Maskvoje ir tuomet pergalę pasiekė ispanas 6:2, 4:6, 6:3. Tenisininkai dar kartą buvo susitikę 2020-aisiais, būtent „Australian Open“ turnyre, ir jame savo pranašumą per dvi valandas įrodė R. Berankis – 6:4, 6:2, 6:2.

TOPsport lietuvio šansus žengti į antrąjį etapą vertina 65 proc., kai R. Carballeso Baena galimybės yra vertinamos 35 proc.

TOPsport prognozuoja, jog R. Berankiui prireiks trijų setų, kad žengtų į kitą etapą.