Australian Open finalas: 9-as kartas nemeluoja – N. Djokovičiaus dominavimo pabaiga?

Novakas Djokovičius, pirmoji pasaulio raketė ir vienas geriausių visų laikų tenisininkų bandys dar kartą įrodyti, kodėl jis yra tikras Australijos karalius. Serbas jau devintą kartą karjeroje ir trečius metus iš eilės pateko į Australian Open turnyro finalą, kuriame susitiks su dar niekada ant tokios scenos nežaidusiu Daniilu Medvedevu.

Nors finalas laukia itin įspūdingas, tačiau kyla klausimas: ar gali kas nors sustabdyti N. Djokovičių? Serbas Australian Open finale žaidė jau 8 kartus ir visus juos laimėjo. Dar nė karto finale nesuklupęs serbas mėgins pagerinti savo paties rekordą ir iškovoti titulą devintąjį kartą. Arčiausiai šio pasiekimo yra Rogeris Federeris su 6 titulais.

Tuo tarpu D. Medvedevas Didžiojo Kirčio finale žais vos antrąjį kartą karjeroje. Prieš tai jis kartą žaidė „US Open“ turnyro finale, tačiau tąkart nusileido Rafaeliui Nadaliui. Tiesa, D. Medvedevas sezoną pradėjo kaip „ATP Finals“ čempionas, kuris finale įveikė Dominicą Thiemą bei tapo pirmuoju tenisininku laimėjusiu „ATP Finals“ ir turnyre įveikusiu 1-ąją, 2-ąją ir 3-ąją planetos raketes.

Vis dėlto, neįtikėtina N. Djokovičiaus patirtis nepadaro jo akivaizdžiu šio mačo favoritu. Net 20 mačų iš eilės laimėjęs D. Medvedevas taikosi į pirmąjį savo didžiojo kirčio turnyro trofėjų, o jo galimybes TOPsport lažybininkai vertina 50 proc. Tiek pat šansų yra suteikiama ir N. Djokovičiui.