„Australian Open“ antrajame rate – niūrios prognozės R. Berankiui

By 2022-01-19 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Ričardas Berankis po atkaklios kovos iškopė į antrąjį „Australian Open“ turnyro etapą, o jame jau laukia itin grėsmingas varžovas. Pirmajai Lietuvos teniso raketei iššūkį mes vienas geriausių pasaulio tenisininkų Andrejus Rublevas.

Į geriausiųjų šimtuką sugrįžęs R. Berankis naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį kovos su šeštąją pasaulio rakete. Rusas pirmajame rate be didesnio vargo 6:3, 6:2, 6:2 susitvarkė su italu Gianluca Mageriu.

Lietuviui, norint žengti į antrąją etapą, teko gerokai pavargti ir tik po penkių setų kovos 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 buvo įveiktas ispanas Roberto Caballes Baena.

AUSTRALIAN OPEN

Praėjusį sezoną lietuvis iškrito antrajame „Australian Open“ raunde, o tai reiškia, jog pralaimėjimo atveju, R. Berankis neprarastų ATP reitingo taškų. Lietuvis atvirajame Australijos turnyre jau varžosi devintą kartą. Du kartus jam pavyko pasiekti  trečiąjį raundą, tris kartus antrąjį ir tris kartus iš turnyro pasitraukė po pirmojo.

Tuo tarpu A. Rublevas Australijoje varžosi šeštąjį kartą. Kartą rusas iškrito pirmajame raunde, kartą – antrajame, kartą – trečiajame, kartą – ketvirtajame, o praėjusiais metais suklupo ketvirtfinalyje.

Šiame mače TOPsport ekspertai aiškiu favoritu laiko 24-erių A. Rublevą, kurio šansai triumfuoti ir žengti į trečiąjį etapą yra vertinami 90 proc. R. Berankio galimybės pateikti bene didžiausią kol kas turnyro sensaciją yra vertinamos vos 10 proc.

Prognozuojama, jog A. Rublevas triumfuos 3-0, o R. Berankis per visą mačą nelaimės daugiau negu 13 geimų.

Tenisininkai iki šiol yra susitikę du kartus. 2014-aisiais, kai A. Rublevui buvo vos 16 metų, užtikrintai triumfavo rusas 6:3, 7:5.

Antrąjį kartą tenisininkų keliai susidūrė 2019-aiiais ir tuomet R. Berankiui pavyko mesti iššūkį A. Rublevui, tačiau pergalę vis tiek šventė pastarasis 6:4, 6:7, 6:1.