Auksinis A lygos mačas: pagreitį įgavęs „Žalgiris“ ar persvarą laikanti „Sūduva“?

Lietuvos A lygos pirmenybės pasiekė finišo tiesiąją ir atėjo metas išsiaiškinti, kas taps stipriausia šalies komanda – Vilniaus „Žalgiris“ ar Marijampolės „Sūduva“?

Žengiant į paskutinį turą menką persvarą turi titulą ginanti „Sūduva“, kuri po 19 turų turi 43 taškus. Tuo tarpu „Žalgirio“ sąskaitoje – 42 taškai. Tai reiškia, kad lygiosios tenkina marijampoliečius, o „Žalgiriui“ reikalinga tik pergalė.

Paskutinis turas galėjo būti visiškai kitoks, tačiau „Sūduva“ savo situaciją susikomplikavo sužaidusi lygiosiomis su „Kauno  Žalgiriu“ (1:1). Pergalės atveju suvalkiečiai būtų turėję 3 taškų persvarą ir netgi prabangą pralaimėti paskutiniame ture. Jeigu abi komandos būtų sezoną užbaigusios su vienoda taškų suma, tuomet „Sūduva“ ir „Žalgiris“ būtų stoję į papildomą mačą. Vis dėlto, papildomo mačo jau tikrai neprireiks ir čempionas paaiškės Vilniuje šeštadienio popietę.

Tiesa, čempionas turėjo paaiškėti anksčiau, tačiau „Sūduvos“ ekipoje įsisuko COVID-19 virusas dėl kurio visa Marijampolės ekipa turėjo izoliuotis, o auksinis mačas buvo nukeltas.

Namuose svarbiausią sezono mačą žaisiantys vilniečiai yra ryškūs poros favoritai. „Žalgirio“ šansus TOPsport ekspertai vertina 50 proc. Tuo tarpu lygiųjų tikimybė, kuri tenkintų sūduviečius, vertinama 26 proc. „Sūduvos“ pergalės tikimybė yra vertinama 24 proc.

Vis dėlto vertinant tik tikimybes tapti A lygos čempionais, TOPsport lažybininkai geriau vertina taško persvarą turinčios „Sūduvos“ šansus. Marijampoliečių tikimybė tapti čempionais yra vertinama 55 proc., kai žalgiriečių šansai kelti A lygos trofėjų po keturių metų pertraukos yra vertinami 45 proc.