Atranka į pasaulio čempionatą: Lietuva – Šveicarija apžvalga

By 2021-10-12 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Atrankoje į pasaulio futbolo čempionatą Lietuvos futbolo rinktinė pateikė nuostabią staigmeną savo fanams.

Po 9 iš eilės pralaimėtų rungtynių lietuviai 3:1 susidorojo su Bulgarijos rinktine, iškovojo pirmuosius taškus atrankos etape ir nuteikė optimistiškai prieš antrąjį rinktinių lango mūšį.

Lietuvos mačas su Bulgarija

Lietuvos futbolo rinktinė prieš tai buvo pralaimėję net 9 iš eilės mačus ir per juos praleido net 25 įvarčius, kai įmušė vos 2. Paskutinis Lietuvos rinktinės įvartis buvo kritęs prieš Šiaurės Airiją pralaimėtame mače 1:4, o po to sekė sausos rungtynės su Bulgarija (0:1) ir Italija (0:5).

Vis dėlto, namuose priimti bulgarai nebuvo priimti svetingai ir nors jie turėjo progą išsiveržti į priekį 14-ąją minutę, tačiau tuomet nesugebėjo realizuoti 11m baudinio.

Jau po keturių minučių Lietuvos rinktinė išsiveržė į priekį po Justo Lasicko įvarčio.

Nors 64-ją minutę svečiai rezultatą išlygino, Lietuvos rinktinę išgelbėjo 82-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedęs Fiodoras Černychas, kuris po dar dviejų minučių persvarą padvigubino.

Triumfavusi Lietuvos rinktinė priminė apie save ir šalies žmonėms bei teigiamai nuteikė prieš artėjantį mūšį su Šveicarija.

PASAULIO ČEMPIONATO ATRANKA

Lietuva – Šveicarija istorija

Lietuvos futbolo rinktinė su šveicarais daug patirties neturi. Šios rinktinės susitiko kol kas dar tik keturis kartus ir juos visus laimėjo būsimi lietuvių varžovai.

Pirmasis rinktinių susirėmimas įvyko dar 1924-aisiais Olimpinėse žaidynėse, o tuomet lietuviai buvo pažeminti net 0:9.

Šveicarijos ir Lietuvos rinktinės 2014-15 metų sezone taip pat buvo patekusios į vieną Europos čempionato atrankos grupę. Šveicarijoje šeimininkai triumfavo 4:0, o Lietuvoje – tik po atkaklios kovos 2:1.

Paskutinis rinktinių susirėmimas buvo dar šiais metais pasaulio čempionato atrankoje, kai Šveicarija namuose tik 1:0 įveikė Lietuvą.

Tuomet Šveicarijos rinktinės žvaigždė Xherdanas Shaqiri šeimininkus į priekį išvedė jau antrąją mačo minutę, tačiau per likusį laiką šeimininkai daugiau nepasižymėjo.

Tiesa, šveicarai kamuolį kontroliavo 65 proc. laiko ir atliko net 22 smūgius, kai Lietuvos rinktinė – 6.

TOPsport prognozė

Nepaisant to, jog Lietuvos rinktinė nuostabiai atidarė rinktinių langą, TOPsport šalies futbolininkų šansus vertina tik teoriškai.

Šveicarijos rinktinės galimybės triumfuoti vertinamos 85 proc., lygiųjų tikimybė 10 proc., o lietuvių šansai – 5 proc.

Įdomu tai, kad mače kovo mėnesį, kuris vyko Šveicarijoje, šeimininkų šansai iškovoti pergalę buvo vertinami 97 proc., lygiųjų tikimybė 2 proc., o Lietuvos šansai – 1 proc.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog Šveicarijos rinktinė turėtų iškovoti pergalę ne didesniu negu 2 įvarčių skirtumu. Spėjama, jog rungtynės pasibaigs rezultatu 2:0 svečių naudai.