Atkrintamųjų medžioklė: „Žalgiris“ – favoritas prieš „Olympiacos“

Įspūdinga Kauno „Žalgirio“ šešių pergalių serija nutrūko Rusijoje, kai buvo nusileista Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau kauniečiai sugrįžo namo, kur priima kur kas labiau įkandamą varžovą.

Vietą atkrintamosiose medžiojantis „Žalgiris“ pralaimėjo potencialioms TOP-4 komandoms, tačiau šį vakarą istorija visiškai kitokia – į Kauną atskrido laipteliu žemiau turnyrinėje lentelėje esanti Pirėjo „Olympiacos“. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų, kaip ir „Žalgiris“ (11-9) turinti „Olympiacos“ taip pat aktyviai ieško vietos tarp 8 geriausių ir būtent Pirėjo ekipa šiuo metu ir uždaro stipriausiųjų aštuonetą.

„Žalgirio“ ir „Olympiacos“ dvikova prasidėjo šis Eurolygos sezonas, o tuomet savo pranašumą įrodė „Žalgiris“ 68:67, kuris pergalę šventė po šaltakraujiškų ir pergalingų Roko Jokubaičio baudos metimų.

„Olympiacos“ šį sezoną itin trūksta stabilumo ir tas atsispindi jų rezultatuose. Graikijos ekipa šį sezoną jau du kartus užfiksavo 3 pergalių serijas ir kartą 4 pergalių seriją, tačiau taip pat jau dukart buvo pralaimėję du kartus iš eilės ir kartą tris kartus iš eilės. Neskaitant pirmojo Eurolygos turo, kiekvieną „Olympiacos“ pralaimėjimą šį sezoną sekė dar viena arba dvi nesėkmės iš eilės. Į kauną Pirėjo krepšininkai būtent ir atskrido po pralaimėjimo, kai praėjusią savaitę nusileido Vilerbano ASVEL ekipai.

Šį kartą „Žalgirio“ gretose labiausiai gynyboje teks darbuotis perimetro žaidėjams. Vieninteliai „Olympiacos“ dviženklininkai yra Kostas Sloukas, kuris renka po 11,9 taško bei Shaquielle‘as McKissicas su 10,6 taško per susitikimą. Tiesa, nubausti visada yra pasiruošę ir Hassanas Martinas, Saša Vezenkovas, Georgios Printezis ar Vassilis Spanoulis.

Vis dėlto TOPsport lažybininkai mano, jog „Žalgiriui“ pavyks susitvarkyti su užduotimis gynyboje ir puolime bei būtent kauniečiai iškovos svarbią pergalę. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 60 proc., kai „Olympiacos“ – 40 proc.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog rezultatyviausias rungtynių žaidėjas bus Marius Grigonis, o jam puikiai talkins ir Joffrey Lauvergne bei Nigelis Hayesas. Tiesa, laukiama dar vienos atkaklios kovos ir prognozuojama, jog rungtynės pasibaigs 3-6 taškų skirtumu.