Ar įvyks stebuklas? R. Berankis mes iššūkį nepralaiminčiam R. Nadaliui

By 2022-06-30 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Tikra teniso legenda, 22 kartus didžiojo kirčio turnyrų čempionas Rafaelis Nadalis šiandien priims geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio iššūkį.

Antrajame „Wimbledon“ turnyro etape kovosiantys tenisininkai susitiks jau antrąjį kartą. Pirmasis R. Nadalio ir R. Berankio mačas vyko šių metų sausį Australijoje ir tuomet Rafai teko paprakaituoti, jog įveiktų savo varžovą – 6:2, 7:5.

WIMBLEDON LAŽYBOS

Lietuvis „Wimbledon“ pirmajame etape nebuvo favoritas, tačiau užtikrintai 6:4, 7:5, 6:3 susitvarkė su Samu Querrey, kai tuo tarpu R. Nadalis turėjo problemų. Su pėdos trauma žaidžiantis R. Nadalis į kortus sugrįžo pirmą kartą po pergalingo „Roland Garros“ turnyro ir pirmajame etape 6:4, 6:3, 3:6, 6:4 įveikė savo varžovą Francisco Cerundolo, tačiau tam prireikė daugiau negu pusketvirtos valandos. Palyginimui, R. Berankis savo pergalę pasiekė vos per 1 val. ir 41 min.

Kaip nesavas atrodantis R. Nadalis pats pripažino, jog jam žaisti ant žolės sunku, kadangi pirmą kartą žengė ant tokio korto po trijų metų pertraukos.

Tuo tarpu R. Berankiui „Wimbledon“ turnyras taip pat nėra pats sėkmingiausias. Po pergalės pirmajame etape, elitinis Londono teniso turnyras tapo antru nesėkmingiausiu lietuviui. „Wimbledon“ turnyre R. Berankis yra iškovojęs keturias pergales ir patyręs 8 pralaimėjimus. Tuo tarpu „Ausralian Open“ turnyre yra iškovotos 8 pergalės, „French Open“ – 3, o „US Open“ – 6. Visuose šiuose turnyruose lietuvis yra pralaimėjęs po 9 kartus.

Vis dėto, TOPsport prognozuoja, kad šį vakarą ir „Wimbledon“ turnyre bus patirtas devintasis lietuvio pralaimėjimas. Lietuvio šansai iškovoti istorinę pergalę yra vertinami vos 3 proc., kai R. Nadalio galimybės triumfuoti yra vertinamos net 97 proc.

TOPsport ekspertai neabejoja, jog R. Nadaliui užteks trijų setų pasiekti pergalei.