Ar bus pirmas kartas? „Žalgiris“ – per žingsnį nuo istorijos

By 2021-08-19 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Nuo šio sezono Europos futbolo piramidėje atsiradusi UEFA Konferencijų lyga suteikia daugiau galimybių mažiesiems senojo žemyno klubams ir tai atveria visiškai naujas duris Lietuvos komandoms.

Lietuvos klubas dar niekada nėra žaidęs UEFA turnyro grupių etape, tačiau šį nemalonų faktą mėgins pakeisti šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“. Nors sostinės futbolininkai jau iškrito ir iš  Čempionų lygos, ir iš Europos lygos atrankų, jie vis dar yra paskutiniame Konferencijų lygos atrankos etape ir vos per žingsnį nuo išsvajotojo grupių etapo.

Žalgiriečiai šį vakarą namuose pradės seriją prieš galingą Norvegijos klubą Budės „Glimt“. Šiandieniniai vilniečių varžovai praėjusį sezoną tiesiog dominavo Norvegijoje ir laimėjo net 26 mačus iš 30, per kuriuos įmušė daugiau negu 100 įvarčių.

Norvegai praėjusį sezoną dominavo ir Lietuvoje. Europos lygoje „Glimt“ 6:1 sutriuškino „Kauno Žalgirį“, o vėliau 3:1 įveikė ir patį Vilniaus „Žalgirį“. Trečiajame Europos lygos etape „Glimt“ susitiko su „AC Milan“ ir jai nusileido tik po atkaklios kovos 2:3.

Šį sezoną tarptautiniuose frontuose Budės ekipai sekasi ne taip sėkmingai. Čempionų lygoje bendru rezultatu 2:5 buvo pralaimėta Varšuvos „Legia“. Vis dėlto, „Glimt“ ekipa Konferencijų lygoje įveikė Islandijos ir Kosovo ekipas ir atsidūrė paskutiniame atrankos etape.

TOPsport ekspertai mano, jog „Glimt“ ekipa bus favoritė ir šiame mače. „Žalgirio“ šansai iškovoti pergalę Vilniuje yra vertinami 15 proc., lygiųjų tikimybė yra vertinama 20 proc., o svečių iš Norvegijos – 65 proc.

TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus patekti į Europos Konferencijų lygos grupių etapą vertina vos 15 proc.