Ant kulnų minanti „Valencia“ – favoritė namuose prieš „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ po 21-erių rungtynių turi 12 pergalių ir atsilieka tik viena pergale nuo aukščiau esančios ir vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusios Miuncheno „Bayern“. Vis dėlto, šį vakarą kauniečiams reikia rūpintis ne kas vyksta virš jų, o žemiau verdančia kova.

Kauniečiai dvigubą savaitę pradės vos viena pergale mažiau turinčia ir 10-oje vietoje esančia „Valencia“ ekipa. Dar prieš šį turą 6-oje vietoje buvę žalgiriečiai jau šiandien gali iškristi iš už TOP-8 ribos. Kovojant dėl patekimo į atkrintamąsias yra itin svarbu ir tarpusavio pranašumai, o pirmąsias rungtynes „Žalgiris“ namuose pralaimėjo 82:94 „Valencia“ krepšininkams. Būtent „Valencia“ ir tapo pirmąją komanda šį sezoną Eurolygoje įveikusia žalgiriečius.

Tuomet „Žalgirį“ žudė „Valencia“ komandinis žaidimas, kai net 5 žaidėjai surinko bent 12 taškų. „Valencia“ taip pat pataikė 14 tritaškių iš 32 (43,8 proc.), o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 34-24. Žalgiriečių tuomet neišgelbėjo ir naudingiausios Luko Lekavičiaus šio sezono rungtynės. Įžaidėjas prieš „Valencia“ per 17 minučių surinko 21 naudingumo balą pelnydamas 9 taškus, atkovodamas 3 ir perimdamas 2 kamuolius ir atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus.

„Valencia“ šiuo metu išgyvena ne pačią geriausią atkarpą ir per paskutines septynerias rungtynes patyrė net penkias nesėkmes. Vienintelės šioje atkarpoje įveiktos komandos – visiškame Eurolygos dugne esanti Maskvos srities „Chimki“ (88:82) ir priešpaskutinėje vietoje šiuo metu esanti Belgrado „Crvena Zvezda“ (91:71). „Valencia“ krepšininkai žalgiriečius namuose priima po pralaimėjimo Vilerbano ASVEL ekipai 77:90.

„Valencia“ šį sezoną praleidusi bent 85 taškus laimėjo tris kartus, kai pralaimėjo – šešis. Greitą krepšinį propaguojanti „Valencia“ per susitikimą vidutiniškai praleidžia po 81,7 taško ir yra ketvirta prasčiausiai besiginanti komanda. Palyginimui, žalgiriečiai praleidžia po 77,5 taško ir yra penkta geriausiai besiginanti komanda.

Tiesa, prastą gynybą „Valencia“ kompensuoja puikiu puolimu – 81,5 taško per rungtynes ir šiuo atveju tai yra ketvirtas geriausias rezultatas Eurolygoje. Nedaug nuo šiandieninių varžovų atsilieka ir Lietuvos čempionai. „Žalgiris“ renka po 79,8 taško ir žengia aštuntoje vietoje.

Nepaisant suprastėjusios „Valencia“ formos, šlubuojančios gynybos ir pagerėjusio kauniečių žaidimo, TOPsport ekspertai šio vakaro favoritais laiko aikštės šeimininkus. „Valencia“ ekipos šansai triumfuoti yra vertinami 65 proc., kai „Žalgirio“ – 35 proc.

Prognozuojama, jog „Valencia“ pergalę iškovos 3-6 taškų skirtumu.