A lygos batalijos sugrįžta: atsinaujinusi „Sūduva“ ir čempioną savo gretose turintis „Žalgiris“

By 2020-05-25 Sporto apžvalgos

Lietuvos A lygos sirgaliai po intriguojančio pirmojo turo kovo pradžioje, antrojo turo buvo priversti laukti beveik du mėnesius. Vis dėlto, A lygos pirmenybės sugrįžta jau šį savaitgalį, o šešios geriausios Lietuvos ekipos ir vėl žengs ant žaliosios vejos.

Po pirmojo turo A lygoje pirmauja Vilniaus „Žalgiris“, tačiau tiek pat taškų turi ir „Kauno Žalgiris“, ir Marijampolės „Sūduva“. Štai antroje turnyrinės lentelės pusėje pirmajame ture pralaimėjusios Gargždų „Banga“, Vilniaus „Riteriai“ ir „Panevėžys“.

Lyderių trejetas gali būti išskirtas jau po antrojo turo, kadangi į kovą stos „Kauno Žalgiris“ ir titulą ginanti „Sūduva“. Tuo tarpu lyderiaujantis Vilniaus „Žalgiris“ susigrums su kita Vilniaus komanda – „Riteriais“. Dėl pirmųjų taškų A lygoje kovos ir „Banga“ su „Panevėžiu“.

Būtent pastarosiose rungtynėse TOPsport lažybininkai mato daugiausiai intrigos. „Bangos“ galimybes triumfuoti ekspertai vertina 37 proc., „Panevėžio“ galimybes laimėti vertina 40 proc., o lygiųjų tikimybę – 33 proc.

Daug intrigos matoma ir vėliausiose antrojo turo rungtynėse tarp „Sūduvos“ ir kauniečių. Marijampoliečių galimybes TOPsport ekspertai vertina 55 proc., „Kauno Žalgirio“ – 25 proc., o lygiųjų tikimybę – 20 proc.

Pasak TOPsport lažybininkų lengviausią sugrįžimą į A lygą turės „Žalgiris“. Vilniečių šansus ekspertai vertina 70 proc., lygiųjų šansus 20 proc., o „Riterių“ šansus iškovoti tris taškus vertina vos 10 proc.

Nepaisant to, kad po pirmojo turo pagal įvarčių santykį pirmauja „Žalgiris“, kuris sezono pradžioje iškovojo ir LFF Supertaurė, nežymiais turnyro favoritais vis tiek yra laikomi marijampoliečiai.

Trenerį karantino metu pakeitusios „Sūduvos“ šansai triumfuoti A lygoje dar kartą yra vertinami 42 proc. Prie komandos vairo stojęs Saulius Širmelis bandys „Sūduvą“ atvesti jau į trečią A lygos titulą iš eilės.

Tuo tarpu šviežią čempioną turintis „Žalgiris“ yra taip pat rimtas kandidatas susigrąžinti A lygos titulą, o TOPsport lažybininkai jų galimybes vertina 38 proc. „Žalgirio“ gretose prieš sugrįžtant A lygos kovoms, Baltijos eTaurės čempionu tapo Matas Vareika. Saugas mėgins prie trofėjų kolekcijos pridėti ir A lygos aukso medalį.

Tuo tarpu „Kauno Žalgirio“ galimybės laimėti titulą yra vertinamos 12 proc., „Riterių“ šansai laimėti 7 proc., kai „Panevėžio“ ir „Bangos“ bendri šansai sudaro vos 1 proc.